Barack Obama va participa la summitul din Rusia, în pofida scandalului Snowden

Data publicării:
BARACK OBAMA 5490506-AFP Mediafax Foto-MANDEL NGAN-2

Liderul de la Casa Albă a făcut aceste declaraţii în cadrul emisiunii moderate de celebrul Jay Leno şi a vorbit pe teme de actualitate, precum alerta teroristă la nivel mondial sau reforma sistemului american de sănătate.

Preşedintele american nu a ezitat să dea frâu liber resentimentelor faţă de decizia autorităţilor de la Moscova de a-i acorda azil politic timp de un an fugarului Edward Swnoden. Barack Obama a mustrat oficialii ruşi pentru că, în opinia lui, chiar şi în lipsa unui tratat de extrădare, tot ar fi trebuit să-l predea pe fugar. El a argumentat că, la rândul lor, Statele Unite respectă cererile Rusiei când vine vorba despre persoane aflate în afara legii. Washington-ul l-a inculpat pe fostul consultant a agenţiei de securitate pentru spionaj şi îşi vrea să-l aducă în faţa justiţiei.

„Nu trebuie să încalci legea, nu trebuie să divulgi informaţii care ar putea compromite securitatea naţională a Americii. Poţi să te adresezi persoanelor potrivite şi să le spui: "uite am o problemă cu ce se întâmplă aici, nu sunt sigur că este corect", a spus Obama.

Barack Obama a acuzat Rusia că există momente când alunecă în mentalitatea din timpul Războiului Rece. „Ceea ce eu le spun în mod constant şi ce-i spun preşedintelui Putin este că acela este trecutul, trebuie să ne gândim la viitor şi nu există niciun motiv pentru care noi nu am putea coopera mai eficient decât o facem în prezent”, a subliniat liderul american.

Atmosfera din timpul emisiunii a fost destinsă prin schimbul de replici pline de umor. Jay Leno s-a distrat pe seama unei declaraţii a liderului de la Casa Albă care le-a spus unor copii că broccoli este leguma lui preferată. Pe de altă parte, Barack Obama a apreciat că Hillary Clinton arată mult mai bine şi are o strălucire aparte de când a părăsit administraţia americană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri