Exclusiv Nicuşor Dan, despre un nou mandat, dar cu opoziție din partea coaliției: Nu are cum să fie mai rău decât acum. O să negociez

Data actualizării: Data publicării:
nicusor dan in studioul digi24
Nicușor Dan a spus că „nu are cum să fie mai rău decât în acest mandat”, în cazul în care nu va avea majoritate în consiliul general și cu un guvern PSD-PNL.

Nicuşor Dan a spus duminică seară, în exclusivitate la Digi24, că în Consiliul General „a fost o plictiseală totală” până acum, pentru că cele trei partide, USR, PMP şi PNL i-au susţinut proiectele. El s-a declarat încrezător că în cazul unui al doilea mandat va negocia pentru formarea unei noi majorităţi în Consiliul General al Capitalei care să îl susţină pentru guvernarea locală. În ceea ce privește relația cu Guvernul, primarul general al Capitalei a spus că „nu are cum să fie mai rău decât în acest mandat”.

Liliana Ruse, jurnalist Digi24: În ipoteza în care veți câștiga alegerile și aveți un consiliu general care vă este ostil? Un consiliu majoritar PSD-PNL. S-a văzut recent faptul că vă pot bloca inclusiv bugetul. Cum vă așteptați să fie următorii patru ani, dacă majoritatea va fi ostilă? Credeți că veți găsi cale de colaborare cu această majoritate?

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei: În acești trei ani și jumătate de mandat, eu personal nu am generat niciun conflict. Nici cu Guvernul, nici cu primarii de sector, cu nimeni. Asta, pentru că oamenii ne-au pus aici să fim o autoritate a statului, în cazul nostru o autoritate locală, să colaborăm între noi să le rezolvăm problemele.

Pe funcționarea consiliului general s-a văzut, a fost o plictiseală totală la consiliu. Cele trei partide USR, PMP, PNL s-au înțeles în discuțiile pe care le-au avut inclusiv cu mine, precum și ei între ei. La ședințele de consiliu votam toate proiectele, a fost o administrație locală coerentă a acestor trei partide împreună cu mine.

Eu sunt un om de dialog. Acum am fost într-un context electoral, până la urmă bugetul a trecut, cu modificări relativ minore față de ce am propus eu deja în 10 februarie.

Sunt convins că o să avem un dialog. Bineînțeles, că sunt niște partide care mă susțin acum – cele din Alianța Dreapta Unită – USR, Forța Dreptei, PMP, REPER.

O să încerc să formez o majoritate începând cu ei. Avem experiența din toate orașele și din toate mandatele precedente din România, în care, în general, primarul își face o majoritate, pentru că asta vor cetățenii. Cetățenii nu vor să vadă scandal.

O să negociem câteva săptămâni, o să formăm o majoritate, o să avem niște viceprimari, vor primi niște atribuții și o să guvernăm local.

Liliana Ruse: Cu Guvernul ce faceți? Dacă și Guvernul va fi ostil?

Nicușor Dan: În primul rând, n-o să poată să fie mai rău decât în acest mandat, pentru că n-am avut mare trecere la Guvern, ca să spun așa. Dacă acum ne-am descurcat așa, o să ne descurcăm încă 4 ani. Sper să avem o discuție serioasă despre București și despre bugetul Bucureștiului.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri