Live

Video Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute în 24 noiembrie

Data publicării:

1963 - ASASINAREA ASASINULUI

Lee Harvey Oswald, principalul suspect în cazul uciderii lui John F. Kennedy, a fost omorât când era scos din secția de poliție din Dallas ca să fie dus la închisoare.

Se adunaseră mulți oameni să îl vadă pe asasinul lui JFK. La un moment dat, din mulțime, a ieșit proprietarul unui club din Dallas, Jack Ruby, și l-a împușcat pe Oswald.

Acesta a murit la spital. Jack Ruby a spus că a vrut să-l răzbune pe Kennedy. Momentul atacului a fost fotografiat de un jurnalist local. Poza a câștigat un premiu Pulitzer.

1859 - CARTEA EVOLUȚIEI

Biologul britanic Charles Darwin a publicat, acum 164 de ani, cartea "Originea speciilor prin selecție naturală sau păstrarea raselor favorizate în lupta pentru existență."

Cartea lui Darwin a introdus teoria științifică a evoluției, conform căreia speciile își schimbă unele trăsături de-a lungul timpului, printr-un proces de selecție naturală.

Așa se explică diversitatea speciilor pe Pământ. Cartea lui Darwin este considerată una dintre cele mai importante cărți scrise vreodată. Puțini oameni mai contestă evoluția.

1971 - MISTER NEREZOLVAT

Un avion de pasageri care tocmai decolase din orașul american Portland a fost deturnat de unul dintre călători, un bărbat care s-a prezentat drept D.B. Cooper.

A spus că are o bombă la el și a cerut 200.000$ și patru parașute ca să nu o detoneze. Avionul a aterizat la Seattle. Aici, D.B. Cooper a primit tot ce a cerut.

Bărbatul le-a cerut piloților să decoleze spre Mexic. Dar după 30 de minute, el a luat banii, și-a pus o parașută și a sărit. D.B. Cooper nu a mai fost văzut vreodată.

Editor : B.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 15 iunie

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 13 iunie

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 11 iunie

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 10 iunie

Partenerii noștri