Live

A murit Eddie Van Halen. Legendarul chitarist avea 65 de ani

Data actualizării: Data publicării:
Eddie Van Halen a murit la vârsta de 65 de ani. Foto: GettyImages

Eddie Van Halen, legendarul chitarist și cofondatorul formației Van Halen, a încetat din viața la vârsta de 65 de ani după o lungă luptă cu cancerul.

„Tatăl meu, Edward Lodewijk Van Halen, a pierdut lunga şi dificila sa luptă împotriva cancerului în această dimineaţă”, a scris Wolf Van Halen, fiul artistului, pe Twitter.

Eddie Van Halen s-a născut la Amsterdam în 1955 și s-a mutat în Statele Unite în 1962. Zece ani mai târziu, el și fratele său Alex au înființat formația Van Halen împreună cu alți doi artiști.

Trupa a spart barierele muzicii rock și a vândut peste 80 de milioane de albume în toată lumea.

Eddie Van Halen a intrat în Rock and Roll Hall of Fame în 2007, fiind considerat unul dintre cei mai buni chitariști ai lumii.

Printre elementele sale de virtuozitate și de originalitate s-a aflat și tapping-ul care constă într-o mișcare specifică a mâinii stângi pe manșa chitarei, în timp ce cu dreapta se execută în mod continuu nota muzicală respectivă.

Chitaristul a fost diagnosticat cu cancer oral în urmă cu 20 de ani. Potrivit unor surse apropiate muzicianului, de-a lungul timpului celulele canceroase au migrat în zona gâtului, iar medicii au fost nevoiţi să le îndepărteze.

Eddie Van Halen bănuia că a dezvoltat cancer oral din cauza penelor de chitară din metal, pe care le-a folosit peste două decenii şi pe care obişnuia să le ţină în gură.

„Am folosit pene de metal - din alamă şi cupru - pe care le ţineam mereu în gură, exact acolo unde am dezvoltat cancer la limbă. În plus, practic trăiesc într-un studio de înregistrări care este plin cu energie electromagnetică. Asta e o teorie. Fumam şi luam multe droguri. Dar plămânii mei sunt curaţi. E o teorie a mea, însă medicii spun că este posibil”, a declarat artistul în 2015, potrivit Agerpres.

În anul 2000, la puţin timp după ce a fost diagnosticat cu cancer oral, medicii i-au extirpat aproximativ o treime din limbă.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cercetătorii au descoperit o legătură între dietă și apariția cancerului. Boala ar putea fi prevenită printr-un test simplu

Răspunsul prințului William când a fost întrebat de o femeie despre starea lui Kate

Regele Charles și-a reluat activitățile publice. Vizibil emoționat, el vizitează un centru medical unde sunt tratați pacienți cu cancer

Un imigrant bolnav de cancer a câștigat 1,3 miliarde de dolari, unul dintre cele mai mari premii de loterie din SUA

Partenerii noștri