Live

Cod galben de furtună în București. Mai mulți copaci au fost doborâți de vânt

Data actualizării: Data publicării:
Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri, un Cod galben de vreme rea pentru București

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri, un Cod galben de vreme rea pentru București.

Meteorologii au precizat că, vineri, în intervalul orar 17.25 - 18.00, în Capitală se vor manifesta intensificări ale vântului care vor atinge la rafală 55…60 km/h.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență, mai mulți copaci au căzut în București. Un copac a căzut pe Bulevardul Banu Manta, iar un altul a fost doborât de vânt în curtea Spitalului Gerota și, de asemenea, pe Bulevardul Maria Rosetti. 

Ca urmare a fenomenelor meteo, pe durata codului galben, pâna la ora 18:00, ISU B-IF a gestionat 39 de intervenții în municipiul București, pentru îndepărtarea a 34 de copaci, patru elemente de construcție desprinse de vânt și o schelă. Au fost avariate 19 autoturisme. O persoană a fost surprinsă de un copac cazut pe Aleea Barajul Sadului, aceasta a fost extrasă conștientă și transportată la spital.

La Casa Presei un copac s-a rupt și a căzut peste un autobuz, fiind vorba despre stația unde parchează mijloacele de transport în comun. Nu se aflau oameni în interior, iar șoferul este nevătămat.

De asemenea, ANM a emis, vineri, avertizări Cod galben de ploi cu descărcări electrice, grindină pentru mai multe județe din țară. Județele Timiș și Arad se află sub avertizare cod portocaliu de vijelii.

Editor : Bianca Chirilă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Newsweek România: Printre finanțatorii lui Nicușor Dan este Matei Păun, afacerist pro-rus

Restricţii de trafic în Capitală, în weekend. Rutele alternative recomandate de polițiști

Cod galben de vânt puternic în 18 județe. HARTA zonelor vizate de avertizarea meteo

Chirurgul din București care a uitat o compresă în corpul unei paciente, iar aceasta a murit, a fost plasat în arest la domiciliu

Partenerii noștri