Cod galben de furtună în București. Mai mulți copaci au fost doborâți de vânt

Data actualizării: Data publicării:
vreme rea in bucuresti
Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri, un Cod galben de vreme rea pentru București

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri, un Cod galben de vreme rea pentru București.

Meteorologii au precizat că, vineri, în intervalul orar 17.25 - 18.00, în Capitală se vor manifesta intensificări ale vântului care vor atinge la rafală 55…60 km/h.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență, mai mulți copaci au căzut în București. Un copac a căzut pe Bulevardul Banu Manta, iar un altul a fost doborât de vânt în curtea Spitalului Gerota și, de asemenea, pe Bulevardul Maria Rosetti. 

Ca urmare a fenomenelor meteo, pe durata codului galben, pâna la ora 18:00, ISU B-IF a gestionat 39 de intervenții în municipiul București, pentru îndepărtarea a 34 de copaci, patru elemente de construcție desprinse de vânt și o schelă. Au fost avariate 19 autoturisme. O persoană a fost surprinsă de un copac cazut pe Aleea Barajul Sadului, aceasta a fost extrasă conștientă și transportată la spital.

La Casa Presei un copac s-a rupt și a căzut peste un autobuz, fiind vorba despre stația unde parchează mijloacele de transport în comun. Nu se aflau oameni în interior, iar șoferul este nevătămat.

De asemenea, ANM a emis, vineri, avertizări Cod galben de ploi cu descărcări electrice, grindină pentru mai multe județe din țară. Județele Timiș și Arad se află sub avertizare cod portocaliu de vijelii.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri