Live

Foto HARTĂ Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri

Data publicării:
Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis Cod portocaliu și Cod galben de inundații. Foto: Cornel Putan/Inquam Photos

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis, joi, o atenţionare Cod Galben de viituri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie, pentru râuri din 8 judeţe, până la miezul nopţii.

Sursă foto: INGHA


„Conform situaţiei hidrometeorologice actuale şi prognozei meteorologice pentru următoarele 24 de ore, specialiştii Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor au instituit Codul Galben, care este valabil începând de astăzi, 10 august, ora 13:00, până la miezul nopţii. În acest interval vor fi afectate anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Someşul Mic, Crişul Repede, Crişul Negru, Arieş, Olt, Ialomiţa şi Buzӑu, în judeţele: Cluj, Bihor, Alba, Braşov, Covasna, Dâmboviţa, Prahova şi Buzău”, arată INGHA, joi, într-un comunicat de presă, citat de News.ro.

Atenţionarea hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din judeţele: Cluj, Alba, Braşov şi Buzău.

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cod galben de furtuni în mai multe zone din țară. Sunt anunțate intensificări ale vântului şi grindină

50 de morți în Afganistan unde au fost inundații majore. Un elicopter s-a prăbușit în timp ce încerca să scoată cadavre dintr-un râu

Cod galben de vânt puternic în 18 județe. HARTA zonelor vizate de avertizarea meteo

Cum încearcă Apele Române să salveze Salina Praid, care a fost inundată. A fost deviat cursul unui râu

Partenerii noștri