Live

Ioana Bivolaru este noul ambasador al României în Franța

Data actualizării: Data publicării:
Ioana Bivolaru, noul ambasador al României în Franța. FOTO: FB Ioana Bivolaru

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul privind acreditarea Ioanei Bivolaru în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Franceză, cu reşedinţa la Paris, a informat Administraţia Prezidenţială. Ioana Bivolaru este diplomat de carieră, deţine gradul de ambasador și a fost din 2016 până în primăvara acestui an ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Portugheză.

Aceasta a ocupat deopotrivă funcţia de director general al Departamentului Uniunea Europeană î perioada aprilie 2012 - iunie 2016. Din 2007 până în 2012 a activat în cadrul Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană, iar în perioada 2005 - 2006 a fost membru al echipei României care a pregătit Tratatul de Aderare a României la UE.

Ioana Bivolaru și-a desfăşurat activitatea ca diplomat responsabil de Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi negocierile de aderare a României la UE la Ambasadele României din Roma (2003), Haga (2004) şi Helsinki (2006).

Misiunea diplomatică a României în Franța, Principatul Monaco și Principatul Andorra a fost condusă între 2016 - 2022 de către ambasadorul Luca Niculescu, care ulterior a fost numit Secretar de Stat în cadrul Ministerul Afacerilor Externe și Coordonator Național pentru procesul de aderare a României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), în septembrie 2022.

Şeful statului a mai semnat şi decretul privind rechemarea domnului Dănuţ-Florin Sandovici din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Arabă Siriană.

Editor : Andreea Smerea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Macron precizează condițiile în care Franţa „va merge la război”

Sute de morți au fost descoperiți în gropi comune din jurul spitalelor din Gaza. ONU cere găsirea vinovaților

Rusia ameninţă că va ataca soldații francezi dacă vor intra în Ucraina. "Dacă apar în zona de conflict, vor deveni ţinte"

„La un pas de un incident diplomatic”. O prăjitură din meniul pentru Macron și Xi Jinping a fost înlocuită pentru că amintea de Rusia

Partenerii noștri