Ioana Bivolaru este noul ambasador al României în Franța

Data actualizării: Data publicării:
romania franta ambasador
Ioana Bivolaru, noul ambasador al României în Franța. FOTO: FB Ioana Bivolaru

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul privind acreditarea Ioanei Bivolaru în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Franceză, cu reşedinţa la Paris, a informat Administraţia Prezidenţială. Ioana Bivolaru este diplomat de carieră, deţine gradul de ambasador și a fost din 2016 până în primăvara acestui an ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Portugheză.

Aceasta a ocupat deopotrivă funcţia de director general al Departamentului Uniunea Europeană î perioada aprilie 2012 - iunie 2016. Din 2007 până în 2012 a activat în cadrul Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană, iar în perioada 2005 - 2006 a fost membru al echipei României care a pregătit Tratatul de Aderare a României la UE.

Ioana Bivolaru și-a desfăşurat activitatea ca diplomat responsabil de Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi negocierile de aderare a României la UE la Ambasadele României din Roma (2003), Haga (2004) şi Helsinki (2006).

Misiunea diplomatică a României în Franța, Principatul Monaco și Principatul Andorra a fost condusă între 2016 - 2022 de către ambasadorul Luca Niculescu, care ulterior a fost numit Secretar de Stat în cadrul Ministerul Afacerilor Externe și Coordonator Național pentru procesul de aderare a României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), în septembrie 2022.

Şeful statului a mai semnat şi decretul privind rechemarea domnului Dănuţ-Florin Sandovici din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Arabă Siriană.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri