Live

Doina Pană, audiată la DIICOT după ce a reclamat că a fost otrăvită cu mercur

Data actualizării: Data publicării:

Doina Pană s-a prezentat, luni, la sediul DIICOT pentru a fi audiată în dosarul în care a fost începută o cercetare in rem după ce fostul ministru a spus că ar fi fost intoxicată cu mercur. Potrivit lui Pană, ancheta „s-a accelerat”.

„Eu am fost de multe ori la DIICOT, cred că de 4-5 ori am fost. Mi-au dat și o copie după dosar, de câte ori au o nelămurire și vor să clarifice, mă invită. E absolut ceva firesc. (...) Vă pot spune cu certitudine că ancheta parcă s-a accelerat. (...) Imediat ce am făcut tratamentul de eliminare a mercurului și a scăzut sub doza de pericol, starea inimii a început să se îmbunătățească. La ora actuală mi-au dispărut toate modificările. Mi-am revenit nefăcând altceva decât eliminând mercurul. A fost o perioadă când mai mulți specialiști nu înțelegeau. Eu eram sub tramament și evoluția mea era tot mai proastă. (...) Și până la urmă m-au trimis la toxicologie și așa am aflat”, a declarat Doina Pană.

„Vedeți dumneavoastră, când e vorba de o fraudă fiscală, sunt documente care rămân, deci poate dura oricât, dar în momentul în care este o speță de acest gen - tentativa de omor - cu cât se îndepărtează în timp e mai greu de demonstrat. De asta aveam nevoie să cer o urgentare”, a spus Doina Pană.

Întrebată dacă bănuiește pe cineva, fostul ministru a răspuns: „Da, eu bănuiesc demult, dar nu pot să mă pronunț pentru că trebuie sa existe dovezi. Eu ce pot să fac și ce am făcut până acum - să spun tot ce știu”.

Procurorii DIICOT efectuează cercetări in rem într-un dosar de constituire grup infracţional organizat şi tentativă de omor. În dosar au avut loc mai multe audieri în cauză.

Fostul ministru a depus o plângere la Direcţia de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Române, însă cauza a fost trimisă la DIICOT.

Pană a depus, de asemenea, mai multe documente medicale prin care reieşea că aceasta avea, în organism, o cantitate dublă de mercur.

Sursa: Digi24, Mediafax

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

29.000 de colete cu droguri trimise în țară de o grupare care aducea materia primă din Asia și o prelucra într-o fabrică din Argeș

Cetăţean străin, reţinut după ce a fost prins în Bucureşti cu trei kilograme de cocaină, droguri pe care intenţiona să le vândă

Statul vinde maşini de lux în valoare totală de peste 800.000 de euro, confiscate de la o grupare infracțională

Procesul fraților Tate poate începe. Tribunalul Bucureşti a respins excepțiile formulate de inculpați

Partenerii noștri