Live

Nicușor Dan l-a demis pe șeful Serviciului Sănătate și Securitate după accidentul în care o statuie a căzut peste un copil

Data actualizării: Data publicării:
Momentul accidentului din Primărie, când o statuie cade peste copilul de șase ani. FOTO: Captură Digi24

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că l-a demis pe șeful Serviciului Sănătate și Securitate în Muncă ca urmare a anchetei declanșate după accidentul în care o statuie din instituție a căzut peste un copil.

„În urma accidentului din 22 august din holul Primăriei Capitalei și a concluziilor preliminare ale anchetei administrative interne, am decis înlocuirea șefului Serviciului Sănătate și Securitate în Muncă din cadrul Primăriei Municipiului București, pentru deficiențe în activitate. Ancheta internă continuă și, în funcție de rezultatele ei, este posibil să iau și alte măsuri administrative. În paralel, reprezentanții PMB au furnizat informații pentru ancheta Poliției legată de acest eveniment”, a transmis Nicușor Dan, într-un mesaj pe Facebook.

El a precizat că încă de luni a păstrat permanent legătura cu Spitalul „Grigore Alexandrescu”, unde este internat copilul.

„Din informațiile primite, băiatul a fost operat pe data de 24 august 2022, iar starea lui de sănătate s-a îmbunătățit treptat față de ziua accidentului. Îi doresc multă sănătate și îmi doresc să aflăm în continuare numai vești bune de la spital”, mai precizează edilul.

Accidentul s-a produs luni la prânz în Primăria București. Camerele de supraveghere din holul unde s-a petrecut incidentul au filmat momentul în care o statuie cade pe copilul de 6 ani. Se vede cum băiatul se urcă pe statuie, iar aceasta se prăbușește și îl lovește. În imagini se vede că statuia cade peste copil chiar sub ochii tatălui care era în hol și stătea de vorbă cu o persoană. Bărbatul venise la primărie ca să semneze o petiție.


Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Newsweek România: Printre finanțatorii lui Nicușor Dan este Matei Păun, afacerist pro-rus

Un bărbat din Brașov a fost reținut, după ce a provocat un accident rutier. Victima din cealaltă mașină era chiar fiul său

16 morți după ce un autobuz a căzut într-o prăpastie adâncă de o sută de metri, în Peru

Ciolacu: Firea va câştiga Primăria Generală. Nu văd niciun motiv de ce bucureștenii l-ar vota pe Nicuşor Dan

Partenerii noștri