Live

Orban: „O condiție indispensabilă pentru a menține trendul pozitiv pe durata stării de alertă este menținerea atitudinii responsabile”

Data publicării:
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Odată cu instituirea stării de alertă, „românii vor redobândi libertatea de circulaţie în interiorul localităţilor”, a spus premierul Ludovic Orban, în deschiderea şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Va trebui să luăm în seara aceasta toate deciziile pentru a institui regulile și restricțiile necesare pentru a permite autorităților să lupte în mod eficient împotriva coronaviusului”, a spus Ludovic Orban.

El a amintit că în ultima săptămână a scăzut numărul cazurilor noi înregistrate zilnic, în timp ce a crescut numărul persoanelor vindecate.

Acest lucru este rezultatul unui efort atât din partea autorităților, cât și din partea cetățenilor, care s-au comportat „exemplar” în cele două luni ale stării de urgență, a spus Orban.

O condiție indispensabilă pentru a menține acest trend pozitiv pe durata stării de alertă este menținerea acestei atitudini corecte, responsabile. Autoritățile au obligația de a pune în practică toate măsurile în mod eficient, de lua toate măsurile pentru a permite reducerea la maximum a riscului. Rezultatul depinde însă în cel mai mare grad de măsura în care românii își vor menține atitudinea corectă”, a spus el.

E clar că riscul crește și limitarea nu poate fi dată decât de un comportament corect în perioada care va urma, de respectarea regulilor - de la purtarea măștii, păstrarea distanței, asigurarea unei interacțiuni care să nu permită transmiterea virusului - respectarea regulilor care țin de comportamentul corect în toate zonele în care va fi necesară”, a mai spus el.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ludovic Orban, despre rocada candidaților PSD și PNL: Se schimbă ca șosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute

Weekend cu restricții de trafic în București: Ce străzi vor fi închise

Românul din Suedia cu plăcuțe M...PSD a intrat în politică. Cărui partid s-a alăturat Răzvan Ştefănescu

FT: Ucraina e dispusă să accepte restricții pentru cerealele sale, ca să-i calmeze pe fermierii din Polonia: „Rusia e cea vinovată”

Partenerii noștri