Live

Iohannis l-a primit pe noul ambasador al SUA, la Palatul Cotroceni: Vom continua demersurile pentru a aduce investitori americani

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit marţi pe ambasadorul agreat al Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Adrian Zuckerman, cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare.

„Am avut o primă discuție foarte bună (cu Adrian Zuckerman n.r.) . Suntem hotărâți să continuăm parteneriatul strategic pe care îl avem. Domnul ambasador este foarte dispus să se implice total în dezvoltarea tuturor aspectelor acestui parteneriat. Am reiterat aspectele cele mai importante, întâlnirile pe care le-am avut cu Trump, faptul că România în NATO este un partener serios, credibil, care își alocă resursele promise. În partea de economie, am convenit să continuăm într-un ritm accelerat toate demersurile pentru a convinge investitori americani în România”, a declarat Klaus Iohannis, președintele României.

În cursul după-amiezii, diplomatul american va avea, de la ora 16,00, o întrevedere cu premierul Ludovic Orban, la Palatul Victoria.

Sâmbătă, noul ambasador american acreditat în ţara noastră a fost primit de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, context în care acesta din urmă a reamintit obiectivul, de mare importanţă pentru cetăţenii români, al accederii ţării noastre în Programul Visa Waiver.

Adrian Zuckerman a fost confirmat în funcţie de Senatul american pe 20 noiembrie. El îl înlocuieşte la Bucureşti pe Hans Klemm, care a părăsit România sâmbătă.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Planurile Poloniei după ce va prelua președinția Consiliului UE. Duda: Vom consolida relațiile cu SUA

Ce pensie va avea Iohannis. Președintele a adunat 42 de ani de muncă

Un avion F-16 s-a prăbuşit într-un parc naţional din SUA, aproape de locul în care s-a desfășurat primul test al bombei atomice

SUA îşi îndeamnă aliaţii să furnizeze Ucrainei sisteme antiaeriene Patriot. România, printre țările care dețin astfel de sisteme

Partenerii noștri