Live

Klaus Iohannis, despre introducerea testelor antidrog în școli: „Este o variantă. Nu putem să stăm și să nu facem nimic”

Data publicării:
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis nu exclude varianta introducerii testelor antidrog în școli, cu acordul părinților, pentru a preveni consumul de substanțe interzise în rândul elevilor. El a catalogat drept „foarte îngrijorătoare” semnalele privind consumul de droguri în rândul elevilor.

„Este un fapt îngrijorător, foarte îngrijorător, că avem tot mai multe semnale că sunt elevi care consumă substanțe interzise. Și atunci, este o variantă să se încerce introducerea de teste - sigur, cu acceptul părinților și așa mai departe... Dar nu putem să stăm și să observă fenomenul și să nu facem nimic. Deci ceva trebuie găsit în sensul și să educăm, pentru a preveni consumul de droguri, dar și să fim mai fermi și să detectăm pe cei care care nu înțeleg cu binețe”, a declarat Klaus Iohannis marți, întrebat despre posibilitatea introducerii testelor antidrog în școli.

Șeful statului a vizitat marți răniții în urma exploziilor de la Crevedia internați la Spitalul Floreasca din București. El a spus că „nu poate să accepte explicații de genul că pe noi nu ne-a sesizat nimeni”, adăugând că „așteaptă ca instituțiile abilitate să-și facă datoria, să vină cu explicații, cei vinovați să primească pedepse exemplare și acolo unde sistemul nu funcționează, unde procedurile nu sunt bune, acestea să fie lămurite, clarificate, pentru a preveni astfel de evenimente în viitor”.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Soția lui Cristi Tănase a spus totul: ”A strâns-o de gât! S-a repezit la mine”. De ce ar fi ”Dodel” extrem de violent

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Iohannis și Ciolacu condamnă „actele extremiste” după ce premierul slovac Robert Fico a fost împușcat: „Nu au nicio justificare”

Ciolacu, despre Patriot pentru Ucraina: Mă bucură reacția Moscovei. Înseamnă că noi contăm în mobilizarea împotriva dictatorului Putin

Ciolacu a discutat cu Iohannis despre trimiterea unui sistem Patriot în Ucraina: Decizia o luăm în CSAT. Ne apără și pe noi

Iohannis, de Ziua Independenţei Naţionale: E esenţial să reflectăm la România pe care dorim să o construim pentru generaţiile tinere

Partenerii noștri