Live

Sondaj INSCOP: Cine ar câștiga primul tur al alegerilor prezidențiale. George Simion nu intră în turul doi

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Potrivit unui sondaj realizat de INSCOP care măsoară intenția de vot pentru alegerile prezidențiale, actualul secretar general adjunct al NATO, Mircea Geoană, ar câștiga primul tur al alegerilor prezidențiale, urmat de Marcel Ciolacu și George Simion.

Sondajul, realizat în perioada 14 februarie -5 martie, măsoară principalii candidați pentru alegerile prezidențiale din acest an, precum și opinia despre personalități politice. 

În topul personalităților politice se află Mircea Geoană, Laura Codruța Kovesi și Emil Boc. În primele cinci personalități politice apreciate de români mai intră și Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă.

În ceea ce privește intenția de vot la primul tur al alegerilor prezidențiale, Mircea Geoană ar obține cel mai bun rezultat din postura de candidat independent. Acesta ar intra în turul doi cu candidatul PSD, Marcel Ciolacu.

Sondajul realizat de INSCOP prezintă și patru scenarii pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

În privința alegerilor parlamentare, PSD conduce în intenția de vot, urmat de PNL și AUR.

Sondajul a fost realizat în perioada 14 februarie -5 martie, pe un eșation de 2.000 de respondenți, metoda folosită fiind interviul față în față. Marja de eroare este de +-2,2%.

Editor : R.K.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Șocant”: au decis să divorțeze, după 12 ani! ”Cea mai frumoasă femeie din lume” crede că urmează o altă ”lovitură”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Sindicaliştii din muzee sunt supărați pe declarațiile lui Ciolacu și îi oferă un contract de voluntariat pentru patru ore pe zi

Producătorii ar putea fi obligați să afișeze micșorarea gramajului produselor. Ciolacu: „ANPC a pus în transparență ordinul”

Ciolacu: Discutăm propunerile de salarizare de la muzee. Sunt convins că avem maturitatea ca Noaptea Muzeelor să se desfăşoare normal

Ciolacu anunță un control pe piața detergenților. Premierul spune că sunt „creșteri de prețuri total nejustificate”

Partenerii noștri