Live

Tăriceanu îl ameninţă pe Meleşcanu cu excluderea. Ion Popa, propunerea ALDE la şefia Senatului

Data publicării:
FOTO: INQUAM PHOTOS- Octav Ganea

ALDE a stabilit, marți, susținerea lui Ion Popa pentru funcția de președinte al Senatului, a anunțat Călin Popescu Tăriceanu. Totodată, partidul a decis că persoanele care acceptă funcții, fără acordul formațiunii, să fie excluse din ALDE, vizat fiind Teodor Meleșcanu, conform MEDIAFAX.

„Prima decizie e cea referitoare la susținerea colegului senator Ion Popa pentru funcția de președinte al Senatului României. A doua decizie pe care am luat-o a fost cea privitoare la pierderea calității de membru ALDE pentru persoanele care fără acceptul sau susținerea partidului acceptă funcții, conform prevederilor statutare. Aceste decizii au fost luate cu o largă majoritate. A fost prezent și domnul Meleșcanu care și-a cerut scuze colegilor pentru situația pe care a generat-o. Nu putem accepta astfel de propunere din partea PSD, care iese din orice normă politică”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la finalul ședinței Biroului Politic Central al ALDE de marți la Parlament.

Decizia ALDE vine după ce grupul senatorilor PSD l-a propus pe Teodor Meleșcanu pentru șefia Senatului, după demisia din funcție a lui Călin Popescu Tăriceanu. Senatul nu a votat, luni, propunerea pentru șefia forului legislativ.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Nicolae Ciucă: Pierderea tragică a lui Alexei Navalnîi subliniază nevoia urgentă de democrație reală în Rusia

PSD avansează varianta ca Ciucă să nu ajungă Președinte interimar al României. Grindeanu: „Eu nu știu să fie PNL cu 51% în Senat”

Ciucă: „N-am fost niciodată în concediu în străinătate. Vă spun unde mă duc”/ Fostul premier spune că îi place să danseze hore și sârbe

Adrian Năstase își recuperează pensia specială. Parlamentul, obligat să îi plătească și banii din urmă

Partenerii noștri