Live

Tensiuni în coaliția PSD-ALDE pe tema OUG 114

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

ALDE este nemulțumită că PSD refuză să negocieze OUG 114, cunoscută și ca „ordonanța lăcomiei”, potrivit informațiilor Digi24.

Parlamentarii ALDE sunt extrem de nemulţumiţi de faptul că PSD refuză orice fel de discuţie, negociere şi eventual modificare a „ordonanţei lăcomiei”. OUG 114 a fost şi tema unei discuţii scurte între Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea.

Șeful ALDE a fost în biroul lui Liviu Dragnea în timp ce acolo se afla și ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici. A ieșit însă în mai mai puţin de 10 minute.

Șeful Senatului declara recent că OUG 114 afectează activitatea companiilor din energie. Ieri, Tăriceanu vorbea despre posibile modificări și la taxa impusă băncilor. Din informațiile Digi24, niciuna dintre variantele propuse de ALDE nu a fost acceptată de PSD.

Discuțiile vor continua și în zilele următoare, în condițiile în care „ordonanța lăcomiei” nu a fost dezbătută în Senat și urmează să fie adoptată tacit. Proiectul de lege pentru această ordonanță urmează să ajungă la Camera Deputaților, care este for decizional.

Între timp, discuțiile pe OUG 114 continuă la Guvern, unde ministrul Finanțelor se va întâlni cu reprezentanții băncilor.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Reacția PNL după ce PSD îi acuză pe liberali că „au înfrânt România”: Asistăm la dezinformări menite să acopere o realizare importantă

Preşedintele PNL Bucureşti, Ciprian Ciucu, spune că premierul Ciucă nu-i răspunde la telefon: „Trebuie să frec anumite clanţe?”

Când iese USR PLUS de la guvernare? Cristian Ghinea: „Trebuie să fie o discuție serioasă în partid dacă mai stăm sau nu mai stăm”

Cioloș și Barna, despre atacurile PNL la adresa USR PLUS: „Coaliția - cum să nu funcționeze?”. Mesaje „firești în fiecare partid”

Partenerii noștri