Live

VIDEO. Meleșcanu, într-o situaţie delicată la BBC: „Guvernul va permite amnistie pentru vinovați. E absurd”

Data actualizării: Data publicării:

Ministrul român de Externe a fost pus într-o situaţie delicată într-un interviu BBC. Invitat la ştirile de noapte ale televiziunii britanice, Teodor Meleşcanu a încercat să justifice modificările aduse codului penal şi posibila amnistie vehiculată în presa din România. Principalul argument adus de oficialul român a fost aglomeraţia din închisori. Argumentele sale nu au părut deloc convingătoare, cel puţin pentru jurnalista britanică.

Jurnalistă BBC: Liderul dumneavoastră a fost găsit vinovat de corupţie, de aceea nu a putut candida. Iar acum, ţara dumneavoastră încearcă să introducă o nouă amnistie, pentru a le permite politicienilor corupţi să circule liberi. Ce fel de semnal este transmis?

Teodor Meleșcanu, ministrul de Externe: Vreau să vă spun răspicat că una dintre cele mai dificile probleme pentru România este cea a penitenciarelor. Există o procedură de infringement privind închisorile aglomerate şi studiem posibilitatea de a găsi soluţii pentru a avea condiţii mai bune pentru cei care se află în închisoare. Din acest punct de vedere, ne gândim la posibilitatea de a folosi dispozitive electronice, care le vor permite celor condamnaţi să stea acasă.

Jurnalistă BBC: Iertaţi-mă, domnule, dar totuşi... vorbim despre politicieni corupţi şi dacă ţara dumneavoastră, Guvernul dumneavoastră, va permite o amnistie pentru cei găsiţi vinovaţi. Este absurd!

Teodor Meleșcanu: Poate credeţi că este absurd, dar vă pot asigura că, din când în când, în toate ţările, dacă lucrurile nu merg bine din perspectiva Codului Penal, există posibilitatea de a căuta soluţii alternative.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Nemaiîntâlnit! Câți bodyguarzi ”l-au apărat” pe Dan Șucu de jurnaliști după Rapid - Craiova! Oamenii patronului, mesaj pentru presă

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Separatiștii catalani și-au picat la vot propria amnistie

VIDEO. Gafă în direct la BBC. O prezentatoare arată degetul mijlociu la începutul jurnalului

Brașovul, promovat pe BBC. Cum arată spotul de 30 de secunde care va fi difuzat timp de două săptămâni

Spaniolii protestează cu sutele de mii după ce Pedro Sanchez le-a promis separatiștilor catalani amnistia pentru a obține un nou mandat

Partenerii noștri