Live

Minivacanţe de câte 5 zile de Crăciun şi Revelion. 24 şi 31 decembrie 2018 ar putea fi zile libere

Data actualizării: Data publicării:
Zilele de luni, 24 decembrie 2018 şi luni, 31 decembrie 2018 ar putea fi declarate zile libere. O decizie în acest sens ar putea fi luată în şedinţă de Guvern. FOTO: Getty Images

Zilele de luni, 24 decembrie 2018 şi luni, 31 decembrie 2018 ar putea fi declarate zile libere. O decizie în acest sens ar putea fi luată în şedinţă de Guvern.

O situaţie similară a fost şi în 2012, când Guvernul a decis ca cele două zile - 24 decembrie şi 31 decembrie - să fie nelucrătoare.

Practica ultimilor ani a arătat că atunci când sunt zile lucrătoare de legătură între weekend şi zilele de sărbătoare, Executivul a ales să le ofere angajaţilor o zi de odihnă în plus. 

În 2018, prima zi de Crăciun este într-o zi de marţi, zilele libere legale fiind 25 şi 26 decembrie (marţi şi miercuri). Dacă Guvernul decide să mai acorde o zi liberă de la stat (luni), în ziua de Ajun, românii ar putea avea în total o minivacanţă de 5 zile.

O situaţia similară este şi de Revelion, când ziua de 31 decembrie se află într-o zi de luni. Ea s-ar putea lega cu celelalte zile nelucrătoare, primele din 2019, 1 şi 2 ianuarie, care deschid calendarul sărbătorilor legale din 2019. 

Zile libere 2019. Calendarul sărbătorilor legale în 2019:

1 ianuarie (marţi) – Anul Nou
2 ianuarie (miercuri)
24 ianuarie (joi) – Ziua Unirii Principatelor României sau Mică Unire
26 aprilie (vineri) -Vinerea Mare
28 aprilie (duminică) – Paştele
29 aprilie (luni) – A două zi de Paşte
1 mai (miercuri) – Ziua Muncii
1 iunie (sâmbătă) – Ziua Copilului
16 iunie (duminică) – Rusalii
17 iunie (luni) – A două zi de Rusalii
15 august (joi) – Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie (sâmbătă) – Sfântul Andrei
1 decembrie (duminică) – Marea Unire
25 decembrie (miercuri) – Crăciun
26 decembrie (joi) – Crăciun

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cum alegem vinul pentru masa de Paște, cu un campion mondial la degustare în orb. Valentin Ceafalău: „Vinul să nu domine preparatul”

20% dintre tinerii români nici nu învață, nici nu muncesc. "E un mit periculos, că avem prea mulți studenți. Suntem într-un mare risc"

„Atacatorii profită de graba și entuziasmul vostru”. Avertismentul experților pentru românii care fac cumpărături online de sărbători

Ce trebuie să știm când cumpărăm produse de Paște. Șeful ANPC: Nu recomandăm achizițiile din locuri neautorizate. E foarte important

Partenerii noștri