Live

Video Negocieri eșuate între sindicaliștii STB și conducerea companiei. Petrariu spune că fiecare depou poate să decidă dacă revine la muncă

Data actualizării: Data publicării:
Vasile Petrariu, lider sindical, vorbeste la un protest organizat de angajatii STB la sediul institutiei din Bucuresti, miercuri 19 ianuarie 2022. Foto: Inquam Photos / George Calin

Încă o rundă de negocieri posibil eșuate între sindicaliștii STB și conducerea instituției de transport public din Capitală. Liderul de sindicat Vasile Petrariu cere în continuare demisia directorului general Adrian Criț și salarii majorate. După 5 zile de proteste ilegale, sindicaliștii lasă de înțeles că tot nu renunță la grevă și se așteaptă ca fiecare depou sau autobază să ia propria decizie dacă iese pe traseu mâine.

Vasile Petrariu, lider sindical: „Nu ne opunem reformelor, eficientizării. Vrem să muncim, să fim plătiți rezonabil și să se respecte legea, a dialogului social, contractul colectiv de muncă, codul muncii. Din păcate lucrul ăsta nu s-a întâmplat.

Din păcate, am pierdut atâta timp aici, cu speranța că consiliul de administrație își va asuma o decizie care să rezolve acest conflict.

Acum vom transmite către salariați ce așteptau cu interes. Prin intermediul dvs, mulți o să ia la cunoștință de rezultat iar noi o să luăm legătura și o să informăm pe fiecare unitate în parte și vor decide.

N-au înțeles că situația de criză în care ne aflăm și care ar fi trebuit rezolvată, pentru că problema nu este neapărat la noi ca salariați, problema este a cetățenilor. Cetățenii așteaptă reluarea activității și nu avem aceste garanții”.

Adrian Ștefănescu - membru CA STB: „N-am ajuns la un consens. Am transmis sindicatului că va fi făcută o evaluare a peformanțelor directorului general și a societății în baza unor criterii foarte bine stabilite. Acestea vor fi analizate și se va lua o decizie în funcție de acest lucru”.

Nicușor Dan le amintește șoferilor și vatmanilor că pot apela numărul unic pentru a cere ajutor autorităților, în situația în care sunt amenințați de sindicat.

Totodată, edilul a spus că abonamentele STB vor fi prelungite cu numărul de zile în care cetățenii nu au putut beneficia de transportul în comun.

„Decizia STB de a prelungi abonamentele care sunt în curs. Oamenii care au pierdut 6 zile cu această greva, le va fi prelungit cu zilele pierdute.

Îi îndemn pe șoferi și pe vatmani să se gândească la copiii care merg la școală, la oamenii care merg la serviciu și care trebuie să petreacă sau în stație sau mergând pe jos mult timp în frigul de afară.
E o aventură cu riscuri care nu merită să fie asumată de un om rațional", a declarat Nicușor Dan.

Primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan, a declarat, luni seară, la Digi24 că „vestea bună” este că luni seara erau în circulație 40% dintre autobuzele, troleibuzele și tramvaiele STB, care, potrivit acestuia, se vor regăsi pe traseu și începând de marți dimineață.

Citește și Prefectura Capitalei anunță măsuri pentru gestionarea grevei STB. Metrorex va pune la dispoziție flota în funcție de fluxul de călători

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Sondaj INSCOP. Nicușor Dan rămâne pe primul loc în cursa pentru Primăria Capitalei, urmat de Piedone. Ce scor ar obține Firea

Sebastian Burduja vrea ca Bucureştiul să devină port la Dunăre: „Nimeni nu a fost în stare în 34 de ani să facă asta”

Nicușor Dan spune că nu-l va ataca pe Sebastian Burduja, dar cere votul simpatizanților PNL: „Votul pe candidatul 3 e un vot aruncat”

Piedone îl ironizează pe Ciolacu: Văd c-ai mai albit în ultima lună! Stresat? Eşti bine?

Partenerii noștri