Produse tradiționale românești. Prima pălincă din România certificată OSIM
Aromata pălinca de Bihor e apreciată de mult printre cunoscătorii de licori tari atât de la noi, cât şi din Vestul Europei. A ajuns şi acolo, în bagajele românilor plecaţi la muncă peste hotare. Ce nu au dus cu ei e reţeta specială. Cea mai bună licoare se obţine din fructele perfect coapte. Nu se pune niciun gram de zahăr, dar e nevoie de multă muncă.
Incendiu și explozii la o clădire din Sectorul 1 al Capitalei
Povestea asistentei care a salvat vieți în Al Doilea Război Mondial alături de medicul Gafencu
Orfelinatele groazei din anii '90 n-au dispărut
Firea și-a depus candidatura la PMB
Biden îl ironizează pe Trump
O mașină a fost filmată pe contrasens pe A1
Un bărbat și-a cumpărat un televizor nou cu monedele găsite pe jos
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 28 aprilie
O insulă privată este scoasă la vânzare în Scoția
Florian Chişe face pălinca Trămuţa în propria curte din Tulca, în două cazane, vechi de peste 100 de ani. De aproape 20 de ani, băutura e marcă înregistrată la OSIM.
Florian Chişe - producător de pălincă: „Chiar mi-a fost drag, de mic copil lucram aici cu taică-meu. Făceam un ban cinstit, învârteam la manivelă acolo la motoraş şi aşa mai aveam şi noi un bănuţ. Din 2003 am intrat eu în posesia afacerii şi mi-am dorit să promovez acest produs”.
Din prune, mere, caise, piersici, gutui sau pere, pălinca familiei Chişe este preparată după o reţetă păstrată de membrii familiei de mai multe generaţii. Nu are adaos de zahăr, iar fructele sunt adunate din propria livadă şi din sat.
Florian Chişe - producător de pălincă: „Ăla înseamnă un produs adevărat, tradiţional, să munceşti la el cu dare de seamă, cu mult suflet”.
Monica Chişe - soţia producătorului de pălincă: „Putem spune că pălinca e un medicament dacă nu, bineînţeles, confundăm paharul cu sticla”.
Acum 12 ani, Florian Chişe şi-a prezentat pentru prima dată produsele la un târg. Între timp, pălinca lui a obţinut zeci de premii, de care e tare mândru.
Florian Chişe - producător de pălincă: „Am participat la târgul Grunne Woche, săptămâna verde de la Berlin, unde am fost de trei ori. Am fost la Bruxelles, am luat locul I de două ori în Ungaria, Bulgaria, Croaţia, Paris. Deci am umblat în toată Europa.”
Citiți și:
Produse tradiționale românești. Scrumbia afumată de Dunăre ar putea deveni vedetă europeană
Produse tradiționale românești. Cum se fac adevărații cârnaţi de Pleşcoi
Produse tradiționale românești. Ciolanul crocant, mândria Transilvaniei culinare
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News