Live

Cuplurile de același sex primesc binecuvântarea bisericii. Episcopul Londrei: "Unii vor fi recunoscători, iar alţii vor fi răniți"

Data publicării:
Sursa foto: Profimedia Images

Sinodul general al Bisericii Angliei a votat, joi, în favoarea binecuvântării cuplurilor de același sex. Decizia istorică, votată de 250 dintre cei 500 de membri, vine după 6 ani de consultări și 8 ore de dezbateri aprinse. Cuplurile gay nu se vor putea căsători, însă, în biserică, scrie AFP, citată de Agerpres.

Dezbaterile privind binecuvântarea bisericii în cazul cuplurilor gay s-au întins pe durata a două zile și au fost extrem de tensionate. La finalul lor, cei aproape 500 de membri ai Sinodului general al Bisericii Angliei au votat astfel: 250 pentru, 181 împotrivă şi 10 abţineri.

Decizia este rezultatul a şase ani de consultări, timp în care a provocat și critici puternice.

"Sinodul a ajuns acum la un rezultat. Recunosc că unii vor fi profund recunoscători, iar alţii vor fi răniţi", a declarat episcopul Londrei, Sarah Mullally, după anunţarea rezultatelor votului.

Dacă Biserica Angliei pare să aibă în general o atitudine mai liberală în ceea ce priveşte comunitatea LGBT+, nu este și cazul altor biserici anglicane, mai ales în anumite ţări din Africa subsahariană, unde homosexualitatea este considerată, încă, o infracţiune.

"Arhiepiscopii şi eu sperăm că această dezbatere profundă şi atentă va marca un nou început pentru Biserică, în dorinţa noastră de a merge înainte ascultând unii pe alţii şi, mai ales, de Dumnezeu", a adăugat Sarah Mullally.

Moţiunea adoptată joi recunoaşte, de asemenea, "eşecul Bisericii de a primi persoanele LGBT+ şi prejudiciul pe care l-au suferit şi încă îl suferă persoanele LGBT+ în viaţa Bisericii", notează Agerpres.

Editor : Izabela Zaharia

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O biserică din lemn din Alba a ars complet după slujba de Înviere, din cauza unei lumânări lăsate aprinse

În timp ce armata lui bombarda Ucraina, Putin asista la slujba de Înviere

Sadiq Khan câștigă în premieră al treilea mandat de primar al Londrei

Sfânta Lumină ajunge în bisericile din țară. Preoții o vor împărți credincioșilor la miezul nopții

Partenerii noștri