Cuplurile de același sex primesc binecuvântarea bisericii. Episcopul Londrei: "Unii vor fi recunoscători, iar alţii vor fi răniți"

Data publicării:
nunta gay barbati
Sursa foto: Profimedia Images

Sinodul general al Bisericii Angliei a votat, joi, în favoarea binecuvântării cuplurilor de același sex. Decizia istorică, votată de 250 dintre cei 500 de membri, vine după 6 ani de consultări și 8 ore de dezbateri aprinse. Cuplurile gay nu se vor putea căsători, însă, în biserică, scrie AFP, citată de Agerpres.

Dezbaterile privind binecuvântarea bisericii în cazul cuplurilor gay s-au întins pe durata a două zile și au fost extrem de tensionate. La finalul lor, cei aproape 500 de membri ai Sinodului general al Bisericii Angliei au votat astfel: 250 pentru, 181 împotrivă şi 10 abţineri.

Decizia este rezultatul a şase ani de consultări, timp în care a provocat și critici puternice.

"Sinodul a ajuns acum la un rezultat. Recunosc că unii vor fi profund recunoscători, iar alţii vor fi răniţi", a declarat episcopul Londrei, Sarah Mullally, după anunţarea rezultatelor votului.

Dacă Biserica Angliei pare să aibă în general o atitudine mai liberală în ceea ce priveşte comunitatea LGBT+, nu este și cazul altor biserici anglicane, mai ales în anumite ţări din Africa subsahariană, unde homosexualitatea este considerată, încă, o infracţiune.

"Arhiepiscopii şi eu sperăm că această dezbatere profundă şi atentă va marca un nou început pentru Biserică, în dorinţa noastră de a merge înainte ascultând unii pe alţii şi, mai ales, de Dumnezeu", a adăugat Sarah Mullally.

Moţiunea adoptată joi recunoaşte, de asemenea, "eşecul Bisericii de a primi persoanele LGBT+ şi prejudiciul pe care l-au suferit şi încă îl suferă persoanele LGBT+ în viaţa Bisericii", notează Agerpres.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri