Alarmă falsă cu bombă la Vatican. Piața San Pietro a fost evacuată

Un apel anonim a pus pe jar autoritătile din Italia. „Este o bombă lângă Vatican” - aceste este mesajul cu care o femeie ar fi anunţat autorităţile că într-o bancă aflată la câţiva paşi de Piaţa San Pietro se află un dispozitiv explozibil.

UPDATE 13:00 Personalul băncii a fost lăsat să intre în clădire după ce trupele speciale nu au găsit nimic în zonă. Alarma cu bombă a pornit de la un telefon anonim, o femeie a sunat la Poliţie şi a spus că în bancă s-ar afla un dispozitiv explozibil.

Alarma a fost falsă şi totul a revenit la normal, însă Italia este într-o continuă alertă după ameninţările ISIS. Mai mult, este începutul sezonului de vacanţe şi oraşele mari din peninsulă sunt aglomerate de milioane de turişti, iar misiunea autorităţilor nu este deloc uşoară. Pentru siguranţă, fiecare apel este tratat cu seriozitate maximă. 

Marţi, o altă alarmă a mobilizat autorităţile într-o altă zona a capitalei: în gara Termini a fost semnalat un pachet suspect abandonat. S-au găsit în geanta respectivă câteva haine şi o lanternă care lumina intermitent. A fost suficient însă pentru a evacua zona şi pentru a cere intervenţia trupelor speciale.


Asta relatează presa italiană în aceste clipe, chiar în aceste momente poliţia şi echipele speciale intervin în acel loc.

Întreaga zonă a fost evacuată şi delimitată. Evacuat a fost şi palatul San Paolo, acolo unde se află câteva birouri ale Vaticanului şi sala de conferinţe episcopale. Traseul autobuzelor publice a fost şi el modificat.

Articole relaționate
Digi Sport
Citește și

Acest website folosește cookies. Prin continuarea navigării, sunteți de acord cu termenii și condițiile de utilizare.