Live

China reacționează la acuzațiile șefului FBI privind originea Covid: „Îndemnăm să respecte știința”

Data publicării:
Institutul de Virusologie din Wuhan. FOTO: Profimedia Images

Autoritățile chineze au reacționat, miercuri, după ce șeful FBI, Christopher Wray, a declarat că originea apariției coronavirusului care provoacă Covid-19 este „cel mai probabil” „un potențial incident de laborator”. China spune că afirmația nu are „nicio credibilitate” și îndeamnă SUA „să respecte știința”, potrivit Reuters.

„FBI a evaluat de ceva timp că originile pandemiei sunt cel mai probabil un potențial incident de laborator din Wuhan", a declarat Wray pentru Fox News, adăugând că evaluarea s-a bazat pe cercetările efectuate de analiștii agenției, inclusiv oameni de știință, și că „activitatea noastră legată de acest lucru continuă”.

Comentariul său vine după ce WSJ a scris, duminică, pentru prima oară, că Departamentul Energiei din SUA a concluzionat că pandemia a fost rezultatul unei scăpări a virusului dintr-un laborator din Wuhan.

China a negat comentariile șefului FBI, afirmând că se opune ferm oricărei forme de „manipulare politică” a faptelor.

„Pe baza istoricului slab de fraudă și înșelăciune a comunității de informații americane, concluziile pe care le trag nu au nicio credibilitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Mao Ning, reporterilor la Beijing.

„Îndemnăm SUA să respecte știința și faptele”, a mai adăugat acesta.

Susținerea publică de către Wray a teoriei scurgerii din laborator contravine concluziilor mai multor studii științifice importante, precum și evaluărilor altor agenții de informații americane. Wray nu a explicat care sunt dovezile care au stat la baza concluziei FBI. „Nu există o mulțime de detalii pe care să le pot împărtăși și care nu sunt clasificate, a spus el.

În interviul de marți, Christopher Wray a afirmat că China „a făcut tot posibilul ca să împiedice” eforturile de a se identifica sursa pandemiei.

 

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

China vrea să facă pace între Hamas și Fatah. Grupările palestiniene s-au întâlnit la Beijing

Înainte să-și viziteze aliații din Serbia și Ungaria, dictatorul chinez se va întâlni cu Macron și Von der Leyen la Paris

Xi Jinping va face un turneu european în luna mai. Ce țări va vizita liderul de la Beijing

Jumătate din plăţile făcute de Rusia pentru mărfuri din China au avut loc prin intermediari

Partenerii noștri