Live

Cum a declanșat coronavirusul isteria hârtiei igienice. În Australia, o rolă se vinde online cu 1.000 de dolari

Data actualizării: Data publicării:
FOTO: Twitter

Pe măsură ce temerile legate de coronavirus continuă să ia amploare în întreaga lume, au apărut și oportuniști care au încercat să capitalizeze frica.

După ce au apărut imagini cu rafturile supermarketurilor complet golite de hârtia igienică, pe site-urile de comerț online din Australia au fost scoase la vânzare pachete de hartie igienică cu 100.000 de dolari australieni, adica aproape 60.000 de euro, relatează Metro.

Un utilizator din Sydney și-a încercat norocul pe Facebook Marketplace scoțând la vânzare o singură bucată de hârtie cu echivalentul a aproximativ 550 de euro.

Deși publicul este informat pe toate canalele că noul coronavirus cauzează „o boală asemănătoare gripei, care nu provoacă probleme explozive de digestie”, asta nu i-a împiedicat pe oameni să se aprovizioneze din timp. Niciun produs nu este mai de preț pe rețelele de comerț online decât hârtia igienică.

Un bărbat a postat pe un site un anunț de vânzare pentru o rolă de hârtie cu două straturi pentru suma de 1.000 de dolari.

Am postat anunțul mai mult pentru propria mea distracție, având în vedere evenimentele actuale”, a declarat bărbatul pentru 7news.com.au.

Bărbatul nu a avut nicio ofertă pentru suma anunțată, însă au fost suficienți cei care au încercat să negocieze.

O altă persoană a scos la vânzare pachet cu 18 role de hârtie igienică pentru 150.000 dolari. În anunț a precizat: „Stare bună. Se livrează, dacă este nevoie. De bună calitate, ușor folosit”.

Isteria hârtiei igienice a luat amploare în Australia în ciuda apelului făcut de premier, după ce a avut o întâlnire cu reprezentanții marilor magazine.

Săptămâna aceasta, pe toate rețelele sociale au apărut imagini cu rafturile goale ale supermarketurilor din toată țara. Un supermarket din Epping, lângă Sydney, a fost obligat să aplice o limită de un pachet de hârtie igienică pe client. În același timp, producătorii de hârtie igienică au anunțat că vor accelera ritmul de fabricație.

Problema hârtiei igienice nu există doar în Australia - situații asemănătoare se înregistrează și în Singapore, Japonia sau Hong Kong.

Luna trecută, tâlhari înarmați au furat paleți întregi cu hartie igienică în Hong Kong. Între timp, și în SUA au crescut foarte mult vânzările la acest produs.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O femeie a fost ucisă la fiecare patru zile în 2024, în Australia. Oamenii cer ca aceste violențe să fie declarate urgență națională

Premierul australian spune că Musk e un „miliardar arogant” pentru că refuză să dea jos de pe X înregistrările atacului din Sydney

“Bărbatul cu bâta”, care a intervenit eroic în timpul atacului de la mall-ul din Sydney, a primit cetăţenie australiană

Cazul bizar al pacientului infectat cu coronavirus timp de 613 zile

Partenerii noștri