Live

Galerie Foto Hushpuppi, influencerul care a furat milioane pentru a-și pune poze luxoase pe Instagram, a fost condamnat la 11 ani de închisoare

Data actualizării: Data publicării:
Ramon Abbas, alias Hushpuppi FOTO: Instagram

Un cunoscut influencer din Nigeria, Hushpuppi, a fost condamnat la 11 ani de închisoare în SUA pentru rolul său într-o grupare internațională de fraudă, potrivit BBC.

Hushpuppi, pe numele său real Ramon Abbas, și-a etalat stilul de viață luxos pe contul de Instagram, care a avut 2,8 milioane de urmăritori înainte să fie dezactivat.

Un judecător din Los Angeles i-a ordonat, de asemenea, să plătească 1,7 milioane de dolari victimelor fraudelor sale.

Abbas își va ispăși pedeapsa de 135 de luni de detenție într-o închisoare federală din SUA.

Anul trecut, el a pledat vinovat pentru spălare de bani. Abbas a recunoscut că a încercat să fure peste 1,1 milioane de dolari de la cineva care dorea să finanțeze o nouă școală pentru copii în Qatar.

Escrocul și-a păcălit victima să-i dea bani pentru școală, pretinzând că este manager de bancă și creând un site fals, potrivit unei declarații a procurorilor. Se presupune că au fost implicați și alți suspecți, a precizat departamentul de justiție al SUA.

Abbas a recunoscut, de asemenea, „mai multe alte scheme de fraudă pe e-mail și cibernetice care au cauzat în mod cumulativ pierderi de peste 24 de milioane de dolari”, a spus departamentul de justiție al SUA.

„Ramon Abbas a vizat atât victime americane, cât și internaționale, devenind unul dintre cei mai prolifici spălatori de bani din lume”, a declarat luni Don Alway, directorul adjunct responsabil al Biroului FBI din Los Angeles.

„Abbas și-a folosit platformele sociale pentru a câștiga notorietate și pentru a se lăuda cu imensa bogăție pe care a dobândit-o prin escrocherii și furturi cibernetice care au distrus financiar zeci de victime și au oferit asistență regimul nord-coreean”, potrivit FBI.

Stilul de viață luxos al lui Abbas a luat sfârșit brusc în 2020, când a fost arestat în Dubai. Contul său de Instagram, care prezenta mașini scumpe și îmbrăcăminte de firmă, a fost dezactivat.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Miliardarul Warren Buffett, avertisment dur despre inteligența artificială: „Escrocheriile vor fi mai convingătoare ca niciodată”

„Atacatorii profită de graba și entuziasmul vostru”. Avertismentul experților pentru românii care fac cumpărături online de sărbători

Peste 100 de deținuți au evadat din închisoare din cauza ploilor torențiale care au distrus împrejurimile din „era colonială”

Statul Arizona, câștigat de Biden în 2020, îi pune sub acuzare pe acoliții lui Trump care au încercat să fraudeze alegerile

Partenerii noștri