Galerie Foto Hushpuppi, influencerul care a furat milioane pentru a-și pune poze luxoase pe Instagram, a fost condamnat la 11 ani de închisoare

Data actualizării: Data publicării:
barbat cu bratele deschise in fata a 2 masini
Ramon Abbas, alias Hushpuppi FOTO: Instagram

Un cunoscut influencer din Nigeria, Hushpuppi, a fost condamnat la 11 ani de închisoare în SUA pentru rolul său într-o grupare internațională de fraudă, potrivit BBC.

Vedeta Instagram locuia în Dubai și se prezenta ca fiind un om de afaceri de succes. Foto: Instagram/Hushpuppi
Vedeta Instagram locuia în Dubai și se prezenta ca fiind un om de afaceri de succes. Foto: Instagram/Hushpuppi

Hushpuppi, pe numele său real Ramon Abbas, și-a etalat stilul de viață luxos pe contul de Instagram, care a avut 2,8 milioane de urmăritori înainte să fie dezactivat.

Un judecător din Los Angeles i-a ordonat, de asemenea, să plătească 1,7 milioane de dolari victimelor fraudelor sale.

Abbas își va ispăși pedeapsa de 135 de luni de detenție într-o închisoare federală din SUA.

Anul trecut, el a pledat vinovat pentru spălare de bani. Abbas a recunoscut că a încercat să fure peste 1,1 milioane de dolari de la cineva care dorea să finanțeze o nouă școală pentru copii în Qatar.

Escrocul și-a păcălit victima să-i dea bani pentru școală, pretinzând că este manager de bancă și creând un site fals, potrivit unei declarații a procurorilor. Se presupune că au fost implicați și alți suspecți, a precizat departamentul de justiție al SUA.

Abbas a recunoscut, de asemenea, „mai multe alte scheme de fraudă pe e-mail și cibernetice care au cauzat în mod cumulativ pierderi de peste 24 de milioane de dolari”, a spus departamentul de justiție al SUA.

„Ramon Abbas a vizat atât victime americane, cât și internaționale, devenind unul dintre cei mai prolifici spălatori de bani din lume”, a declarat luni Don Alway, directorul adjunct responsabil al Biroului FBI din Los Angeles.

„Abbas și-a folosit platformele sociale pentru a câștiga notorietate și pentru a se lăuda cu imensa bogăție pe care a dobândit-o prin escrocherii și furturi cibernetice care au distrus financiar zeci de victime și au oferit asistență regimul nord-coreean”, potrivit FBI.

Stilul de viață luxos al lui Abbas a luat sfârșit brusc în 2020, când a fost arestat în Dubai. Contul său de Instagram, care prezenta mașini scumpe și îmbrăcăminte de firmă, a fost dezactivat.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri