Live

Galerie Foto Imagini din satelit. Rușii fug cu disperare de mobilizarea lui Putin - cozi kilometrice la aproape toate vămile Rusiei

Data actualizării: Data publicării:
Imagine din satelit din 25 septembrie, cu rușii care încearcă să fugă din Rusia în Georgia. Foto: Profimedia Images

Rușii continuă să fugă cu disperare de mobilizarea lui Putin pe la aproape toate granițele Rusiei. Recent, autoritățile de frontieră din țări precum Finlanda, Georgia, Kazahstan sau Mongolia s-au plâns de cozi uriașe la granițe. Imaginile din satelit, făcute publice de compania Maxar Technologies, arată cozi kilometrice de mașini la granița Rusiei cu Mongolia.

Cozi uriașe de mașini s-au format la aproape toate vămile terestre ale Rusiei la o zi după anunțul mobilizării parțiale a lui Putin. O săptămână mai târziu, rușii încă fug din țară pe la aproape toate punctele de trecere disponibile.

Unele dintre țările de destinație ale rușilor au reacționat - președintele kazah, în trecut un aliat al lui Putin, a spus că îi va proteja pe cetățenii ruși care fug de război și a condamnat din nou invazia rusească. 

Guvernul Finlandei, care se teme că va deveni o țară de tranzit pentru ruși, a anunțat, vineri, că va opri orice rus încearcă să intre în țară cu oviză turistică. Unele excepții din motive umanitare vor fi permise, însă.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Fermierii polonezi renunță la blocarea frontierelor cu Ucraina. Organizatorii spun că au ţinut cont de situația de pe frontul ucrainean

Estonia acuză Rusia că îi încalcă spațiul aerian prin interferenţe GPS. O companie aeriană și-a anulat zborurile către estul Estoniei

Momentul în care rușii atacă Odesa cu muniție cu dispersie. Cel puțin cinci oameni au fost uciși și peste 30 sunt răniți

„Banii europeni curg în continuare în Rusia”: Tomac cere UE să investigheze firmele care „finanțează războiul absurd al lui Putin”

Partenerii noștri