Live

Video&Foto Inundații devastatoare în statul New York, un om a murit luat de ape. Salvatorii avertizează oamenii să se mute la etaje superioare

Data actualizării: Data publicării:
Inundații devastatoare în statul New York. FOTO: Profimedia Images

Sunt inundații devastatoare în nordul statului New York, unde un om a murit. Guvernatorul a declarat situație de urgență și poliția a închis drumurile.

În imaginile filmate de martori se văd străzile și curțile acoperite de apă până la genunchi și mașini scufundate. Mai mulți șoferi au rămas blocați în mașini, iar echipe de salvatori au fost mobilizate în zonă pentru intervenții.

O femeie şi-a pierdut viaţa după ce a fost surprinsă de o viitură în timp ce încerca să iasă din locuinţă împreună cu câinele ei, în Hudson Valley, au relatat mai multe publicaţii.

Potrivit prognozei, furtunile continuă și azi în zonă.

Avertismentele de inundații devastatoare au intrat în vigoare de duminică seară în statul New York-ului, meteorologii anunțând furtuni puternice și „ploi torențiale”. Autoritățile au avertizat oamenii să se mute la etajele superioare ale locuințelor lor, deoarece subsolurile sunt în pericol să fie inundate. 13.000 de case au rămas fără curent electric în statul New York.

În zona Academiei Militare West Point din  SUA, mai mulți oameni au rămas prinși în mașini din cauza apelor. Nu se știe dacă au fost persoane rănite. În doar șase ore, nivelul apei pe străzi ajunsese la 20 de centimetri.

Oficialii din Cornwall au emis o interdicție de călătorie din cauza drumurilor inundate. Biroul de management al situațiilor de urgență a avertizat, de asemenea, că furtunile au provocat alunecări de teren și viituri. Potrivit echipelor de intervenție, în cel mai mare pericol nu erau oamenii aflați în case, ci cei din mașini. Ei au avertizat șoferii să evite zonele inundate, deoarece pot pierde controlul volanului, iar mașinile pot fi luate ușor de torenți.

 

 

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Riabkov: Rusia va răspunde cu aceeaşi monedă la orice comportament nuclear ambiguu al Occidentului

Primul transport cu ajutor umanitar livrat prin portul artificial al SUA a ajuns în Fâșia Gaza

Cum încearcă Apele Române să salveze Salina Praid, care a fost inundată. A fost deviat cursul unui râu

Un bărbat și-a transformat tatăl mort într-un chatbot. Clonele digitale care imită morții, o industrie de sute de miliarde de euro

Partenerii noștri