Live

Klaus Iohannis l-a felicitat pe Peter Pellegrini, câștigătorul alegerilor prezidențiale din Slovacia

Data actualizării: Data publicării:
Președintele Klaus Iohannis. FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis i-a transmis felicitări lui Peter Pellegrini, câștigătorul alegerilor prezidențiale din Slovacia.

„În contextul prieteniei de lungă tradiție dintre țările noastre și al rolului comunității slovace în România, aștept cu nerăbdare să lucrăm împreună în beneficiul națiunilor noastre și al Uniunii Europene, asigurând siguranța și prosperitatea noastre”, a scris Klaus Iohannis.

Peter Pellegrini, partenerul de coaliție al premierului prorus Robert Fico, a fost ales cu peste 53 la sută din voturi. El l-a înfrânt pe candidatul opoziției, un diplomat de carieră, consolidând astfel controlul prim-ministrului și guvernului naționalist pro-Putin și pro-Orban asupra puterii.

Imediat după aflarea rezultatlor, acesta a declarat că este hotărât să mențină angajamentul Slovaciei pentru pace „indiferent de ce cred alții”.

„Criticile venite de la cei care se opun acestei poziții nu mă vor descuraja”, a declarat Pellegrini.

Pellegrini este văzut ca un prorus mai moderat decât Fico. El a spus că alegerea sa nu va însemna nicio grabă de schimbare fundamentală în politica externă a ţării.

„Nu este vorba despre viitoarea direcţie a politicii externe. Garantez, de asemenea, ca şi celălalt candidat, că vom continua să fim un membru puternic al UE şi al NATO”, a promis el.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Șocant”: au decis să divorțeze, după 12 ani! ”Cea mai frumoasă femeie din lume” crede că urmează o altă ”lovitură”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Atacatorul lui Robert Fico a fost inculpat pentru tentativă de omor cu premeditare. Ministru: Un „lup singuratic” cu motivații politice

Preşedintele ales al Slovaciei le cere partidelor să-și suspende campania pentru alegerile europene: „Nu e nevoie de alte confruntări”

Corespondență din Slovacia. Bărbatul care l-a împușcat pe Fico e un apropiat al extremei proruse și spune că e mândru de ce a făcut

Kelemen Hunor, despre atacul asupra lui Robert Fico: Violenţa verbală se transformă în violenţă fizică dacă nu este oprită la timp

Partenerii noștri