Klaus Iohannis l-a felicitat pe Peter Pellegrini, câștigătorul alegerilor prezidențiale din Slovacia

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis face declaratii
Președintele Klaus Iohannis. FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis i-a transmis felicitări lui Peter Pellegrini, câștigătorul alegerilor prezidențiale din Slovacia.

„În contextul prieteniei de lungă tradiție dintre țările noastre și al rolului comunității slovace în România, aștept cu nerăbdare să lucrăm împreună în beneficiul națiunilor noastre și al Uniunii Europene, asigurând siguranța și prosperitatea noastre”, a scris Klaus Iohannis.

Peter Pellegrini, partenerul de coaliție al premierului prorus Robert Fico, a fost ales cu peste 53 la sută din voturi. El l-a înfrânt pe candidatul opoziției, un diplomat de carieră, consolidând astfel controlul prim-ministrului și guvernului naționalist pro-Putin și pro-Orban asupra puterii.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Imediat după aflarea rezultatlor, acesta a declarat că este hotărât să mențină angajamentul Slovaciei pentru pace „indiferent de ce cred alții”.

„Criticile venite de la cei care se opun acestei poziții nu mă vor descuraja”, a declarat Pellegrini.

Pellegrini este văzut ca un prorus mai moderat decât Fico. El a spus că alegerea sa nu va însemna nicio grabă de schimbare fundamentală în politica externă a ţării.

„Nu este vorba despre viitoarea direcţie a politicii externe. Garantez, de asemenea, ca şi celălalt candidat, că vom continua să fim un membru puternic al UE şi al NATO”, a promis el.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri