Live

Noi informații despre al doilea avion care a zburat de la Moscova la Sankt Petersburg în seara când s-a prăbușit aeronava lui Prigojin

Data publicării:
Noi informații despre al doilea avion care a zburat de la Moscova la Sankt Petersburg în seara când s-a prăbușit aeronava lui Prigojin. Foto Profimedia

Un al doilea avion pe care unele canale media l-au legat de şeful grupării de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, se afla de asemenea în aer, miercuri seara, făcând o cursă Moscova - Sankt Petersburg în momentul prăbuşirii aeronavei în care se afla liderul mercenarilor ruşi. Directorul general al companiei care îl operează a negat orice legătură cu Wagner, potrivit News.ro.

Autoritatea aviatică rusă a declarat că Prigojin se afla la bordul unui avion privat Embraer care s-a prăbuşit miercuri seara la nord-vest de Moscova. Nu au existat supraviețuitori. Cele 10 persoane aflate la bord nu au fost identificate definitiv, dar preşedintele rus Vladimir Putin a transmis condoleanţe familiilor acestora, inclusiv familiei lui Prigojin.

Presa rusă și un canal de Telegram asociat grupului Wagner, Grey Zone, a făcut legătura între un al doilea avion privat cu numărul de identificare scris pe coadă RA-02748 şi grupul de mercenari şi a relatat că acesta se afla de asemenea în aer în momentul prăbuşirii, relatează Reuters.

Însă operatorul avionului, compania rusă Jetica LLC, a negat orice astfel de legătură.

Nici avionul în sine, nici pasagerii săi nu au legătură cu Wagner şi nici nu au avut vreodată, a declarat pentru Reuters directorul general al Jetica, Serghei Trifonov.

Acest avion nu a fost închiriat, a precizat Trifonov, deşi a refuzat să spună cine este proprietarul său.

Avionul RA-02748 a aterizat la Sankt Petersburg miercuri seară, după un zbor de la Moscova, după ce avionul despre care se crede că îl transporta pe Prigojin s-a prăbuşit, arată datele de urmărire a zborului. Acesta a decolat apoi înapoi spre Moscova aproximativ 20 de minute mai târziu. Joi, acesta ar fi aterizat la Baku, capitala Azerbaidjanului, potrivit site-urilor care urmăresc zborurile avioanelor.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Plin de ciudați”. ”Cea mai frumoasă sportivă din România” a dezvăluit ce-a pățit, ani de zile la rândul, pe internet

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Premierul Estoniei: Putin încearcă să transforme în armă amenințarea migrației în masă, pentru a diviza Europa

Putin spune că Zelenski nu are legitimitate, pentru că nu organizează alegeri prezidențiale în Ucraina

Putin, despre ofensiva rușilor din Harkov: „Este vina ucrainenilor”. Dictatorul rus spune că nu are în plan să cucerească orașul

Zelenski: Rușii au ajuns doar la prima din cele trei linii de fortificații din Harkov

Partenerii noștri