Noi informații despre al doilea avion care a zburat de la Moscova la Sankt Petersburg în seara când s-a prăbușit aeronava lui Prigojin

Data publicării:
Noi informații despre al doilea avion care a zburat de la Moscova la Sankt Petersburg în seara când s-a prăbușit aeronava lui Prigojin
Noi informații despre al doilea avion care a zburat de la Moscova la Sankt Petersburg în seara când s-a prăbușit aeronava lui Prigojin. Foto Profimedia

Un al doilea avion pe care unele canale media l-au legat de şeful grupării de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, se afla de asemenea în aer, miercuri seara, făcând o cursă Moscova - Sankt Petersburg în momentul prăbuşirii aeronavei în care se afla liderul mercenarilor ruşi. Directorul general al companiei care îl operează a negat orice legătură cu Wagner, potrivit News.ro.

Autoritatea aviatică rusă a declarat că Prigojin se afla la bordul unui avion privat Embraer care s-a prăbuşit miercuri seara la nord-vest de Moscova. Nu au existat supraviețuitori. Cele 10 persoane aflate la bord nu au fost identificate definitiv, dar preşedintele rus Vladimir Putin a transmis condoleanţe familiilor acestora, inclusiv familiei lui Prigojin.

Presa rusă și un canal de Telegram asociat grupului Wagner, Grey Zone, a făcut legătura între un al doilea avion privat cu numărul de identificare scris pe coadă RA-02748 şi grupul de mercenari şi a relatat că acesta se afla de asemenea în aer în momentul prăbuşirii, relatează Reuters.

Însă operatorul avionului, compania rusă Jetica LLC, a negat orice astfel de legătură.

Nici avionul în sine, nici pasagerii săi nu au legătură cu Wagner şi nici nu au avut vreodată, a declarat pentru Reuters directorul general al Jetica, Serghei Trifonov.

Acest avion nu a fost închiriat, a precizat Trifonov, deşi a refuzat să spună cine este proprietarul său.

Avionul RA-02748 a aterizat la Sankt Petersburg miercuri seară, după un zbor de la Moscova, după ce avionul despre care se crede că îl transporta pe Prigojin s-a prăbuşit, arată datele de urmărire a zborului. Acesta a decolat apoi înapoi spre Moscova aproximativ 20 de minute mai târziu. Joi, acesta ar fi aterizat la Baku, capitala Azerbaidjanului, potrivit site-urilor care urmăresc zborurile avioanelor.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri