Live

Oligarhul pro-rus Medvedciuk încerca să fugă în Transnistria când a fost prins și era așteptat de agenți FSB

Data publicării:
Viktor Medvedciuk este un politician ucrainean pro-Kremlin și are relații apropiate cu dictatorul rus. Foto: Profimedia Images

Autoritățile ucrainene spun că politicianul pro-rus Viktor Medvedciuk, arestat marți noapte, plănuia să fugă din Ucraina în Transnistria în momentul în care a fost capturat, relatează Sky News.

Conform SBU, serviciul de informații ucrainean, Medvedciuk, un apropiat al lui Vladimir Putin, a fost arestat marți după o operațiune specială a forțelor ucrainene. Șeful SBU spune că Medvedciuk intenționa să se întâlnească cu agenți ai FSB în Transnistria, înainte să fie escortat la Moscova.

În schimb, însă, el a fost capturat de forțele ucrainene în drumul său spre regiunea separatistă – parte a Republicii Moldova conform dreptului internațional, însă autoproclamată independentă și sub ocupație a armatei ruse.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, care propusese să-l dea la schimb pe Medvedciuk pentru prizonieri ucraineni aflaţi în mâinile Moscovei, a declarat că acesta a fost reţinut în momentul, în care îmbrăcat în uniformă militară, încerca să iasă din ţară.

Medvedciuk, potrivit lui Zelenski, a stat ascuns 48 de zile pe teritoriul Ucrainei, iar apoi a încercat să fugă în străinătate, potrivit media ucrainene.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Trumpiștii extremiști din Congres încep procedura pentru a-l demite din nou pe președintele Camerei Reprezentanților

„Băieții noștri au obținut trofee”. Cu sute de mii de morți pe front, Putin face paradă cu tancurile occidentale capturate în Ucraina

Rușii susțin că au lovit Comandamentul de Sud al armatei ucrainene

Slovacia condusă de pro-rusul Fico îi oferă protecție unui propagandist al Rusiei, fugar din Cehia

Partenerii noștri