Live

Putin nu este interesat de o „diplomație serioasă”, consideră Kamala Harris

Data publicării:
Kamala Harris spune că Vladimir Putin nu este interesat cu adevărat de o soluție diplomatică pentru criza din Ucraina Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, a declarat vineri, la București, că Vladimir Putin nu este interesat de o „diplomație serioasă”, dar a dat asigurări că Statele Unite rămân angajate în eforturile de a găsi o soluție diplomatică pentru criza din Ucraina.

Totuși, Kamala Harris nu a părut optimistă că și Moscova caută în prezent o soluție diplomatică, menționează CNN.

„De la bun început, Statele Unite au încercat sincer să se angajeze pe calea diplomatică”, a spus ea. „Din tot ceea ce știm și din ce am văzut, Putin nu dă semne că s-ar angaja într-o diplomație serioasă”, a declarat Kamala Harris. Ea a spus că Rusia mizează pe „minciuni” și „dezinformare”, o stratagemă pe care, potrivit vicepreședintei, SUA au identificat-o de mult timp.

Kamala Harris a mai spus că, pe măsură ce eforturile pentru diplomație continuă, Rusia ar trebui să fie trasă la răspundere pentru acțiunile sale.

„Ne menținem părerea că diplomația este calea de a rezolva aceste probleme”, a spus Kamala Harris. Asta ar trebui „să coexiste cu angajamentul nostru de a ne asigura că alianțele noastre sunt puternice și că trebuie să existe consecințe serioase și responsabilitate pentru ceea ce face Rusia”, a adăugat vicepreședintele american.

Citiți și: Bulgaria se oferă să găzduiască o întâlnire între Vladimir Putin și Volodimir Zelenski

Editor : Luana Pavaluca

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

"Să oprim totul înainte ca Putin să arunce în aer întreaga lume". Cine sunt rușii care continuă lupta lui Navalnîi

Civilii din Harkov sunt ținuți de ruși în subsoluri ca să fie folosiți ca "scuturi umane". Cine fuge este executat (oficiali ucraineni)

Paleologu: Regimul Putin s-a transformat într-o sectă apocaliptică cu viziuni delirante. E un caz exemplar de patologie a puterii

Premierul Estoniei: Putin încearcă să transforme în armă amenințarea migrației în masă, pentru a diviza Europa

Partenerii noștri