Live

Rusia anunță că nu va participa la „spectacolul politic” de la ONU

Data publicării:
Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova. Foto: Profimedia

Rusia nu va participa la sesiunea specială de joi a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului privind Ucraina pentru că explicațiile Moscovei legate de „operațiunea militară specială nu vor fi ascultate nici de această dată”, a anunțat marți ministerul rus de externe, relatează BBC.

Consiliul a anunțat luni că va organiza o sesiune specială la cererea Kievului pentru a examina „deteriorarea situației drepturilor omului în Ucraina, care rezultă din agresiunea rusă”.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că „delegația rusă nu va legitima prin prezența sa acest nou spectacol politic organizat sub masca unei sesiuni extraordinare”.

Ea a precizat că argumentele și explicațiile Rusiei cu privire la „adevăratele obiective ale acestei operațiuni militare speciale și la situația reală de pe teren au fost complet ignorate”.

„Este evident că nu vor fi ascultate nici de această dată”, a spus ea.

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Giorgia Meloni spune că statele UE nu se vor implica direct în împrumutul G7 pentru Ucraina finanțat din activele rusești înghețate

Deși Rusia nu participă la discuții, Volodimir Zelenski spune că se așteaptă să se obțină o „pace justă” la summit-ul din Elveția

Liderii G7 acuză China că „a permis” războiul Rusiei împotriva Ucrainei și a sprijinit „mașina de război” a Moscovei

Câți soldați ruși sunt în Ucraina. Cifra astronomică anunțată de Putin

Partenerii noștri