Live

Galerie Foto Rusia insistă că Marea Britanie este în spatele exploziilor de la Nord Stream şi ameninţă cu măsuri

Data actualizării: Data publicării:
Potrivit organizaţiilor de protecţiei a mediului, Nord Stream 1 şi 2 conţineau circa 350.000 de tone de gaz natural - metan înainte de scurgeri. Foto: Profimedia Images

Kremlinul a acuzat din nou marţi Marea Britanie că este la originea exploziilor care au afectat în septembrie gazoductele Nord Stream 1 şi 2 din Marea Baltică, acestea fiind construite pentru a transporta gaz rusesc în Europa, relatează AFP şi Reuters.

"Serviciile noastre de informaţii dispun de probe care sugerează că atacul a fost condus şi coordonat de specialişti militari britanici", a declarat presei purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

Kremlinul a mai precizat că ia în considerare "noi măsuri" în acest caz, scrie Agerpres.

De asemenea, Kremlinul a transmis că nu a fost luată încă o decizie cu privire la reperarea celor două gazoducte deţinute de Rusia.

Sâmbătă, Ministerul rus al Apărării a spus că membri ai marinei britanice au aruncat în aer gazoductele Nord Stream, acuzaţie despre care Londra a spus că este falsă şi că urmăreşte să distragă atenţia de la eşecurile armatei ruse în Ucraina.

Editor : V.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Sora lui Kim Jong Un neagă că Rusia și Coreea de Nord fac schimb de arme: „E cea mai absurdă teorie. Nu sunt de vânzare”

Cinci femei și un copil au murit în atacuri cu drone asupra Donețk și Belgorod

Ucraina are nevoie de două sisteme Patriot pentru a-i opri pe ruși să ocupe Harkovul, spune Zelenski

SUA avertizează China că nu-i va permite să „joace la două capete”. Xi Jinping vrea relații bune și cu Europa, dar și cu Putin

Partenerii noștri