Live

Un austriac a lăsat moștenire unui sat francez 2 milioane de euro

Data publicării:
Foto: GettyImages

Un supraviețuitor al persecuțiilor naziste a lăsat moștenire o parte din uriașa sa avere satului francez care l-a adăpostit, împreună cu familia sa, în timpul celui de-al doilea Război Mondial, potrivit Mediafax.

Eric Schwam, un evreu austriac care a murit la vârsta de 90 de ani de Crăciun, a trecut în testamentul său satul Chambon-sur-Lignon, în Loire de Sus, potrivit CBS News.

Locuitorii săi, aproape toți protestanți, au devenit cunoscuți pentru că au adăpostit peste 2.500 de evrei care fugeau de regimul nazist.

„Este o sumă mare pentru noi", a spus primarul Jean-Michel Eyraud, refuzând să precizeze suma, deoarece testamentul este încă analizat.

Cu toate acestea, predecesorul său a spus unui site local că s-a întâlnit de două ori cu Schwam și soția sa pentru a vorbi despre donație și ar fi vorba despre 2 milioane de euro.

Primarul a spus că Schwam a cerut ca banii să fie folosiți pentru inițiative educaționale și dedicate tinerilor, în special pentru acordarea de burse.

Bărbatul și familia sa au ajuns la Chambon-sur-Lignon în 1943 și au rămas ascunși într-o școală pe durata războiului, apoi au rămas în țară până în 1950.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Plin de ciudați”. ”Cea mai frumoasă sportivă din România” a dezvăluit ce-a pățit, ani de zile la rândul, pe internet

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Franța trimite forțe în Noua Caledonie ca să reia controlul asupra insulei devastate de rebeli

Bărbat împușcat mortal când încerca să incendieze o sinagogă din Franța

Avertizare de călătorie pentru românii care merg în Franța: În Noua Caledonie este stare de urgenţă

Violențe și proteste în Noua Caledonie, sute de persoane arestate, drumuri baricadate. "Totul, în proporţie de 80%, e distrus"

Partenerii noștri