Live

David Popovici s-a calificat în finala de la 200 m liber, cu cel mai bun timp

Data publicării:
David Popovici s-a calificat în finala probei de 200 de metri liber cu cel mai bun timp, la Campionatul European de Natație de la Roma Foto: Facebook FRNPM

David Popovici s-a calificat, duminică, în finala probei de 200 m liber, la Campionatele Europene de nataţie de la Roma, după ce a obţinut cel mai bun timp din semifinale.

David Popovici, campionul mondial en-titre la 200 m liber, a fost înregistrat cu timpul de 1 min 44 sec 91/100.

În seriile de duminică dimineaţa, Popovici obţinuse al doilea timp, 1 min 46 sec 87/100, cel mai rapid fiind maghiarul Kristof Milak, care a înotat în 1 min 46 sec 26/100. Milak a ratat însă în cele din urmă calificarea în finală (1:47.37 ), fiind a doua rezervă.

Finala la 200 m liber va avea loc luni, de la ora 19:06 (ora României).

David Popovici deţine recordurile european şi mondial de juniori (1:43.21) în această probă.

Sâmbătă, David Popovici a cucerit titlul în proba de 100 m liber, stabilind un nou record mondial (46 sec 86/100), ceea ce l-a adus în atenția presei din întreaga lume. 

David Popovici dezvăluie care este prioritatea sa în carieră

După ce a devenit cel mai rapid înotător din lume la proba regină a Campionatului European, 100 de metri liber, Federația Europeană de Înot a publicat un interviu cu David Popovici, în care românul a vorbit despre sprijinul publicului, dar și despre ceea ce îl ghidează în carieră.

Oamenii au aplaudat atât de tare victoria sa de sâmbătă, încât arena din capitala Italiei a fost mai zgomotoasă ca decolarea unui avion cu reacție, au notat jurnaliștii.

Davd Popovici a spus că susținerea oamenilor îl încurajează, dar, la rândul său, speră să inspire o întreagă generație. Iar asta își propune în condițiile în care el însuși împlinește abia luna viitoare 18 ani.

- Cât de încrezător ai fost că vei reuși o astfel de performanță, cu toți ochii pe tine? Ce înseamnă pentru tine? a fost întrebat David Popovici.

- Nu asta a fost prioritatea, dar atmosfera m-a ajutat. Nu pot să spun că m-a presat, chiar mi-a fost de ajutor. Da, e grozav că am bătut recordul mondial aici (la Roma, n.r.), a răspuns înotătorul.

- Ce înseamnă pentru tine că ai văzut în public copii cu steagul României, care te-au aplaudat după ce ai doborât recordul mondial, care au spus că îi inspiri?

- Cred că asta e prioritatea mea în carieră, să inspir oameni, să inspir copii, din Italia sau din România. Faptul că i-am văzut în tribune mi-a adus cea mai plăcută senzație din lume.

- Felicitări!

Editor : Luana Pavaluca

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Recordul mondial al lui David Popovici la 100 m liber, doborât de Pan Zhanle. „Pot înota mai repede decât astăzi”, spune chinezul

David Popovici s-a calificat cu cel mai bun timp în finala de 200 m liber, la Europenele de la Otopeni

David Popovici a ales o destinație inedită de vacanță, într-un loc cunoscut pentru băile sărate și împachetările cu nămol

David Popovici, lecție de campion: E normal și uman să nu-ţi iasă întotdeauna. Prefer să fiu un sportiv complet decât un robot

Partenerii noștri