David Popovici s-a calificat în finala de la 200 m liber, cu cel mai bun timp

Data publicării:
david popovici in bazin face semnul ok
David Popovici s-a calificat în finala probei de 200 de metri liber cu cel mai bun timp, la Campionatul European de Natație de la Roma Foto: Facebook FRNPM

David Popovici s-a calificat, duminică, în finala probei de 200 m liber, la Campionatele Europene de nataţie de la Roma, după ce a obţinut cel mai bun timp din semifinale.

David Popovici, campionul mondial en-titre la 200 m liber, a fost înregistrat cu timpul de 1 min 44 sec 91/100.

În seriile de duminică dimineaţa, Popovici obţinuse al doilea timp, 1 min 46 sec 87/100, cel mai rapid fiind maghiarul Kristof Milak, care a înotat în 1 min 46 sec 26/100. Milak a ratat însă în cele din urmă calificarea în finală (1:47.37 ), fiind a doua rezervă.

Finala la 200 m liber va avea loc luni, de la ora 19:06 (ora României).

David Popovici deţine recordurile european şi mondial de juniori (1:43.21) în această probă.

Sâmbătă, David Popovici a cucerit titlul în proba de 100 m liber, stabilind un nou record mondial (46 sec 86/100), ceea ce l-a adus în atenția presei din întreaga lume. 

David Popovici dezvăluie care este prioritatea sa în carieră

După ce a devenit cel mai rapid înotător din lume la proba regină a Campionatului European, 100 de metri liber, Federația Europeană de Înot a publicat un interviu cu David Popovici, în care românul a vorbit despre sprijinul publicului, dar și despre ceea ce îl ghidează în carieră.

Oamenii au aplaudat atât de tare victoria sa de sâmbătă, încât arena din capitala Italiei a fost mai zgomotoasă ca decolarea unui avion cu reacție, au notat jurnaliștii.

Davd Popovici a spus că susținerea oamenilor îl încurajează, dar, la rândul său, speră să inspire o întreagă generație. Iar asta își propune în condițiile în care el însuși împlinește abia luna viitoare 18 ani.

- Cât de încrezător ai fost că vei reuși o astfel de performanță, cu toți ochii pe tine? Ce înseamnă pentru tine? a fost întrebat David Popovici.

- Nu asta a fost prioritatea, dar atmosfera m-a ajutat. Nu pot să spun că m-a presat, chiar mi-a fost de ajutor. Da, e grozav că am bătut recordul mondial aici (la Roma, n.r.), a răspuns înotătorul.

- Ce înseamnă pentru tine că ai văzut în public copii cu steagul României, care te-au aplaudat după ce ai doborât recordul mondial, care au spus că îi inspiri?

- Cred că asta e prioritatea mea în carieră, să inspir oameni, să inspir copii, din Italia sau din România. Faptul că i-am văzut în tribune mi-a adus cea mai plăcută senzație din lume.

- Felicitări!

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri