Cum se fac contestații la Bacalaureat 2023. Model de cerere

Data actualizării: Data publicării:
eleva suparata stand pe scari
Cum se fac contestații la Bacalaureat 2023 FOTO: Getty Images

După afișarea rezultatelor la BAC 2023, luni, 3 iulie, începând cu ora 12:00 și până la ora 18:00, se pot depune contestațiile. Acestea fie sunt depuse personal la unitatea unde a fost susținut examenul, fie se transmite prin email, la adresa special pusă la dispoziție în acest scop, în același interval de timp.

Candidaţii care depun/transmit prin mijloace electronice contestaţii completează şi semnează o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă de faptul că nota acordată ca urmare asoluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Pentru a depune o contestație online, candidații trebuie să trimită cererea pe adresa de e-mail a centrului de examen, care este de obicei afișată la avizierul școlii unde au susținut probele. Dacă nu găsesc la școală nicio adresă de e-mail dedicată pentru contestații, trebuie să contacteze telefonic centrul de examen pentru a întreba despre ea”, a anunțat anterior Ministerul Educației.

Recorectarea va fi făcută între 4 și 6 iulie 2023, iar rezultatele finale de Bacalaureat 2023 vor fi făcute publice pe 7 iulie.

Cei care pică examenul în prima sesiune mai au o șansă la a doua sesiune, cea de toamnă. Înscrierile pentru sesiunea de toamnă de la BAC 2023 se vor face în perioada 17-24 iulie 2023. Probele scrise vor avea loc între 16 și 21 august 2023, iar primele rezultate vor fi afișate pe 25 august 2023.

În 2022, peste 49.000 de contestații au fost depuse de candidații de la BAC.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri