Video Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute în 11 iunie

Data publicării:
Untitled

Cele mai importante evenimente petrecute în 11 iunie:

ÎNCEPUTUL SPORTULUI CU MOTOR 

30 de vehicule s-au aliniat la startul primei curse de mașini din istorie. Traseul este Paris - Bordeaux - Paris, adică 1.178 km, o distanță mare pentru automobilele de atunci. 

Emile Levassor trece primul linia de sosire, după 48 de ore și 48 de minute. A condus singur toată distanța, pentru că nu știa în ce hotel din Bordeaux era șoferul lui de schimb. 

Levassor a terminat primul, dar nu a fost câștigătorul. Mașina lui avea 2 locuri, iar regulamentul cerea 4 locuri. Prima mașină eligibilă a terminat la 11 ore după Levassor. 

TRAGEDIE PE CIRCUIT 

În timpul cursei de 24 de ore de la Le Mans, o mașină Austin-Healey virează stânga brusc, ca să evite un impact, dar este lovită din spate de un Mercedes 300 SLR. 

Impactul a avut loc chiar pe linia de start-sosire, unde erau cei mai mulți oameni. Mașina Mercedes zboară cu 200 km/h în tribune și se rupe în mai multe bucăți. 

Pilotul și 83 de spectatori au fost uciși. 120 de persoane au fost rănite. Este cel mai grav accident din istoria sportului cu motor. Tot momentul a fost filmat 

SINGURA EVADARE DE LA ALCATRAZ 

Frank Morris și frații John și Clarence Anglin au reușit ce nimeni altcineva nu a putut. Au evadat din Alcatraz. Nici până azi nu se știe ce s-a întâmplat cu cei trei. 

Au ieșit din închisoare prin conductele de ventilație și au plecat de pe insulă cu o barcă gonflabilă. În paturi au pus manechine de hârtie, ca paznicii să nu le descopere lipsa. 

Alarma s-a dat abia a doua zi. Nu se știe dacă cei trei au ajuns la țărm. Ei încă sunt pe lista de Most Wanted. Dacă ar mai trăi, toți trei ar avea peste 90 de ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri