Video Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute în 19 decembrie

Data publicării:
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute în 19 decembrie

1983 - CUPA DISPĂRUTĂ

Trofeul Jules Rimet, decernat câștigătoarei Mondialului de Fotbal, a fost furat acum 50 de ani. Trofeul era expus la sediul Federației Braziliene de Fotbal din Rio de Janeiro.

Brazilia a primit definitiv trofeul Jules Rimet în 1970, după ce au câștigat a treilea Campionat Mondial. Cupa de aur ce purta numele fostului șef FIFA nu a fost găsită.

Cel mai probabil, trofeul a fost topit. FIFA a făcut o replică a cupei Jules Rimet, care să stea în Brazilia. Actuala Cupă Mondială a fost făcută în 1974 și stă la sediul FIFA.

1932 - RADIO GLOBAL

Acum 91 de ani, BBC Radio a început să emită dincolo de granițele UK ca BBC Empire Service. Noul post a fost gândit pentru vorbitorii de engleză din Imperiul Britanic.

Câteva zile mai târziu, regele George al V-lea a transmis la radio mesajul de Crăciun. Milioane de supuși ai Coroanei au auzit, pentru prima dată, vocea monarhului lor.

Postul emite și astăzi, ca BBC World Service. Este cea mai mare companie de radiodifuziune din lume, după suprafața din glob acoperită și după limbile în care emite.

19 decembrie 1606 - CĂLĂTORIE SPRE LUMEA NOUĂ

Trei nave pline cu oameni, Susan Constant, Godspeed și Discovery, plecau din Anglia. Destinația lor era America. Călătoria lor peste Atlantic a durat 144 de zile.

Pasagerii celor trei nave au fondat Jamestown, prima colonie engleză permanentă din America. Jamestown este una dintre cele 13 colonii care au fondat SUA.

Ruinele Jamestown sunt o atracție turistică importantă în statul american Virginia. Dar locul este amenințat de schimbările climatice și de creșterea nivelului oceanului.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri