Video Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute în 2 august

Data publicării:
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute în 2 august

2007 - RUSIA REVENDICĂ POLUL NORD

Un grup de exploratori ruși, conduși de un parlamentar din partidul lui Putin, coboară până pe fundul oceanului Arctic și înfig un steag rusesc acolo, la 4.261 de metri adâncime.

Expediția a folosit două submarine. Drapelul era făcut din titan vopsit, ca să nu ruginească. A fost modul Rusiei de a revendica o bucată mai mare din resursele arctice.

Oficialii din Canada, altă țară care are teritorii dincolo de Cercul Polar, au râs. Ministrul de Externe de la Ottawa a zis că nu mai secolul XV, ca să revendici așa teritorii.

1939 AVERTISMENT NUCLEAR

Albert Einstein și Leo Szilard, doi dintre cei mai cunoscuți specialiști nucleari ai vremii, i-au scris președintelui SUA și l-au rugat să înceapă construcția unei bombe atomice.

Szilard a scris textul iar Einstein a semnat scrisoare. L-au avertizat pe președintele Roosevelt că Germania nazistă ar putea să se încerce să creeze propria armă nucleară.

După ce a citit scrisoarea, Franklin Roosevelt a decis să acționeze. Așa a început ce avea să devină, trei ani mai târziu, proiectul Manhattan, care a produs bomba atomică.

1969 CORUL MADRIGAL ÎN SUA

Corul Madrigal a susținut un recital pentru președintele american Richard Nixon, când acesta a vizitat România. Acest spectacol a pus bazele unui turneu internațional.

Câteva luni mai târziu, corul Madrigal a plecat în primul său turneu în SUA. Sunt organizate 26 de concerte, la Washington, New York, Dallas și San Francisco.

Înainte să meargă în SUA, corul Madrigal a susținut șase concerte în URSS. Ca un adevărat ambasador cultural, corul Madrigal a trecut bariera dintre Est și Vest.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri