Video Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute în 24 mai

Data publicării:
digitoris
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute în 24 mai

Cele mai importante evenimente petrecute în 24 mai:

CASTELUL MOȘTENITORILOR

Acum 120 de ani, la Sinaia, lângă Castelul Peles, era inaugurată noua reședință pentru Ferdinand și Maria, moștenitorii tronului României. E vorba de Castelul Pelișor.

A fost un cadou de la Regele Carol I pentru cuplul princiar. Arhitectul Karel Liman a îmbinat arhitectura germană cu elemente care amintesc de mănăstirile bucovinene.

Interiorul este făcut după dorințele reginei Maria. Camera de Aur a fost locul ei de suflet. Iar din 2015, aici se află caseta de aur în care se află inima reginei Maria.

CASĂ NOUĂ PENTRU MUZEU

Muzeul de Istorie Naturală din București se mută în casă nouă, unde se află și astăzi. La inaugurarea clădirii din piața Victoriei vin Regele Carol I, miniștri și oficiali.

Clădirea a fost ideea directorului muzeului, Grigore Antipa. Lucrările de construcție și de aranjare a colecțiilor au ținut cinci ani. Inițial, exponatele ocupau 16 săli.

Muzeul a primit numele lui Grigore Antipa în 1933. Acesta a condus instituția timp de 51 de ani. Este unul dintre cele mai populare muzee din București și din România.

SIMBOL AMERICAN

Podul Brooklyn din New York era inaugurat după 13 ani de lucrări. Era cel mai lung pod suspendat din lume la acea vreme. Distanța dintre piloni este de 486,3 metri.

A fost prima legătură fixă între cartierele newyorkeze Brooklyn și Manhattan. Încă de la deschidere, a devenit o mare atracție turistică și un simbol al New York.

Podul este susținut de patru cabluri principale, de 40 cm grosime și formate fiecare din 5.282 de cabluri de oțel. Podul poate fi trecut pe jos, cu bicicleta sau cu mașina.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri