Video Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 21 februarie

Data publicării:
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 21 februarie

1972 - ÎN SPATELE MARELUI ZID

Președintele SUA Richard Nixon a mers în China comunistă, ca să normalizeze relațiile cu regimul lui Mao. Republica populară înlocuise Taiwan la ONU în 1971.

Richard Nixon s-a întâlnit cu Mao și a vizitat Beijing, Hangzhou și Shanghai. La finalul călătoriei, cei doi lideri își promit să normalizeze relațiile diplomatice.

Călătoria lui Nixon a fost aranjată de Henry Kissinger. SUA au recunoscut China lui Mao drept singura China în 1979. Dar SUA mențin o relație strânsă și cu Taiwan.

1885 - MONUMENT PENTRU FONDATOR

Monumentul Washington, dedicat primului președinte al SUA, erau inaugurat la capitala SUA. Construcția a început înainte de Războiul Civil, dar a fost amânată două decenii.

Inaugurarea nu a însemnat finalul lucrărilor. Monumentul a fost deschis publicului trei ani mai târziu. Este cel mai mare obelisc din lume, cu o înălțime de 169 metri.

În interiorul monumentului, este o scară în spirală care duce până în vârf. Dar nu mai sunt folosite de vizitatori din 1979. Ascensiunea se va acum doar cu liftul.

1804 - REVOLUȚIE ÎN TRANSPORTURI

Acum 220 de ani, în curtea unei oțelării din UK, ceea ce poate fi descris drept un cazan pe roți s-a pus în mișcare. Era prima locomotivă cu abur din lume. Era o revoluție.

Demonstrația a fost făcută în public. Locomotiva a tras 10 tone de fier, 5 vagoane și 70 de oameni pe o distanță de 16 km. Viteza maximă a fost de doar 3,9 km/h.

Era invenția britanicului Richard Trevithick. Locomotiva se deplasa datorită unui sistem de roți dințate, puse în mișcare de abur. O replică există la un muzeu din UK.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri