DIGIVOX. Capcane găsite în Pădurea Gârboavele de un biciclist

Data publicării:
image

Bună seara, vă relatez ceea ce mi s-a întâmplat în această duminică în Pădurea Gârboavele din Galați – arie protejată. 

Am plecat din Galați împreună cu un prieten cu bicicletele, cu gândul de a ajunge în Pădurea Gârboavele. Ajunși acolo, am început să urmăm cărările deja existente, pe care ne plimbăm în fiecare weekend.

De această dată, lucrurile nu au mai fost așa cum ne-am fi dorit noi, în sensul că în timp ce pedalam liniștiți, deodată s-a auzit cum cauciucurile noastre s-au înțepat. Văzând că și eu și colegul avem sparte cauciucurile, ne-am întors privirea să vedem care a fost obstacolul ascuțit.

Am rămas muți de uimire când am observat că din pământ ieșeau niște țepușe foarte ascuțite, lungi de aproximativ 4-5 centimetri. Am scos dispozitivul special fîcut pentru a provoca daune – cui ? - nu țtim (bicicletelor, motocicletelor, animalelor, oamenilor) și am început să ne reparăm penele de la roți.

După ce am terminat de reparat, am pornit pe jos pe lânga ele, nemaiavând curajul să continuam din cauza posibilelor țepușe.

Presimțirea noastră a fost corectă, deoarece am mai găsit încă trei țepușe fixate în pământ și acoperite de frunze pe o distanță de maximum 500 metri.

Nu știm cine le-a pus acolo și cu ce gând, dar dorim să tragem un semnal de alarmă autorităților dar și personelor care se duc în Pădurea Gârboavele ca să practice un sport sau să își petreacă timpul liber alături de copii.

Vom face o sesizare la IPJ Galați dar și la Consiliul Județului Galați care este și administratorul Pădurii Gârboavele”, a scris telespectatorul.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri