Dr. Victor Radu: În aceasta perioadă, am avut pacienți veniți din toate colțurile țării

Data actualizării: Data publicării:
Dr Victor Radu Articol sustinut de MedLife

"Pe lângă cazurile de reconstrucție de perete abdominal, pacienți veniți din toate colțurile țării (Baia Mare, Hunedoara, Timișoara, Bacău, Iași, Constanța), au fost cazuri de urgențe chirurgicale: icter mecanic litiazic, operații laparoscopice pentru cancer de colon, hernii hiatale", spune dr Victor Radu, medic primar chirurgie generala și laparoscopică la MedLife.

Ce cazuri complexe ați avut de-a lungul timpului?

Dr. Victor Radu: Activitatea mea profesională este centrată pe chirurgia peretelui abdominal (hernii și eventrații abdominale).

Hernia se tratează doar chirurgical, nu are un alt fel de tratament. Mulți pacienți întreabă cât de urgent este, când trebuie să se opereze. Trebuie spus că hernia în sine nu este o urgență. Poate deveni urgență atunci când apar complicații, principala complicație a herniilor fiind încarcerarea și strangularea herniei. Desigur că, ideal, trebuie să tratăm o boală până la apariția complicațiilor.

Și încă un lucru care trebuie spus este acela că aceste complicații pot apărea într-un mod absolut imprevizibil. Așa cum sunt pacienți suferinzi de diverse hernii abdominale care își poartă suferința ani sau poate zeci de ani, fără a apărea complicații, tot așa pot apărea complicații într-un moment total imprevizibil, în urma unui efort uzual, acces de tuse, strănut, efort fizic obișnuit.

Prin urmare, cele mai complexe operații (unele chiar premiere la nivel internațional!) sunt desigur reconstrucțiile de perete abdominal. Au fost cazuri de hernii gigante cu "pierderea domiciliului", cazuri de multiple recidive care au dus la suferința accentuata - mulți dintre pacienții respectivi fiind etichetati "inoperabil" în alte spitale sau fiind trimiși către mine, către Centrul de Excelență în Chirurgia Herniilor Medlife, de către alți colegi chirurgi.

Fiecare pacient vine, pe lângă suferința fizică, cu o poveste care nu te poate lăsa indiferent... Satisfacția de a aduce vindecarea unui pacient, mai ales în cazurile complexe, este cea mai mare răsplată!

Articolul face parte din campania MedLife Facem România bine

De 26 de ani suntem alături de tine și nu ne oprim. Pentru că azi, mai mult decât oricând medicina înseamnă să te lupți prin știință și cunoaștere.

De la începuturile civilizației, frica este primul lucru care te izbește într-o pandemie. Ca să o alungăm, luat o serie de măsuri de siguranță, am testat permanent personalul medical, ne-am asigurat că toți pacienții sunt protejați. În felul acesta, am reușit să realizăm numeroase operații complexe, în plină pandemie

Ne adaptăm continuu la prezent și ne pregătim pentru viitor. Facem România bine.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri