Video Bahmut, la hotarul dintre viață și moarte: Copii care trăiesc în subsoluri, cadavre abandonate, pisici și câini flămânzi pe străzi

Data publicării:
Voluntar ucrainean hrănește câinii și pisicile abandonate în Bahmut
Voluntar ucrainean hrănește câinii și pisicile de pe stradă într-un sat abandonat de lângă Bahmut. Captură gif: Twitter/Dmitri

Pe rețelele sociale a fost publicat un reportaj video dramatic în care este prezentată viața de zi cu zi a ucrainenilor care au rămas în orașul asediat Bahmut, dar și în Soledar sau alte sate și localități din regiunea Donețk. Practic, în întreaga zonă nu există nicio casă care să nu fi fost avariată sau distrusă de bombardamente. Străzile sunt pline de câini și pisici flămânde, iar familiile celor rămași, care nu au bani să poată pleca, își cresc copiii în subsolurile blocurilor rămase fără apă.

Reportajul îl prezintă în primele minute pe Valentin, un voluntar ucrainean care merge de 2-3 ori pe săptămână într-un sat de lângă Bahmut, complet abandonat de localnici, pentru a hrăni câinii și pisicile rămase aici.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Nu știu cum au reușit să supraviețuiască până acum”, spune ucraineanul în timp ce dă de mâncare mai multor câini și pisici care s-au strâns lângă mașina sa.

„Așa arată o eliberare?”, se întreabă Ludmila, o altă ucraineancă rămasă în satul său. „Aceasta este distrugere, nu eliberare. Este distrugerea Donbasului”.

Un localnic din Bahmut a declarat că familiile celor care au rămas continuă să locuiască și să-și crească copiii în subsolurile blocurilor rămase fără apă.

„Nu au bani, ca să poată pleca de aici”

O altă femeie povestește că a descoperit într-un magazin cadavrul unei femei.

„Făcea curățenie pentru noi. Am anunțat poliția, mi-au spus că nu se duc acolo”.

Alți doi localnici au declarat că au mâncare dar duc lipsă de apă.

„Să plec de aici?”, s-a întrebat un bărbat din Bahmut. „Unde să merg? Aici am trăit toată viața. Aici m-am născut, aici vreau să trăiesc. Și, dacă ar fi să plec, unde să mă duc? Aici sunt acasă. Acasă”.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri